Πολιτική|17.04.2022 17:45

Ένταση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Αυτοπρόσωπη εγγραφή μελών θέλει η «Ομπρέλα» που απείλησε με αποχώρηση

Βούλα Κεχαγιά

Με ένταση ξεκίνησε η διαδικασία των ψηφοφοριών για τις καταστατικές αλλαγές στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η μειοψηφία της “Ομπρέλας” διαφωνώντας με τον τρόπο εγγραφής νέων μελών ζήτησε αυτός να γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις και όχι μέσω της πλατφόρμας Isyriza που μετά παραπέμπει τα νέα μέλη στις οργανώσεις μελών.

Τα πνεύματα προσπάθησε να ηρεμήσει ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος πρότεινε να γίνει ψηφοφορία ώστε και αυτό το επίμαχο-όπως αποδείχτηκε-για την μειοψηφία θέμα να περάσει από κάλπες στις 15 Μαϊου οπότε και θα γίνουν οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Η ψηφοφορία έγινε δια ανατάσεως των καρτών και η πρόταση του γραμματέα πέρασε. Στο βήμα ανέβηκε κάποια στιγμή ο Πάνος Σκουρλέτης που διαφώνησε και με τον τρόπο της καταμέτρησης και μάλιστα ακούστηκε να λέει ότι “θα αποχωρήσουμε” σημ. εννοώντας από το Συνέδριο. Υπήρξε μικρή διακοπή για να εκτονωθεί το κλίμα έντασης.

Αλέξης Τσίπραςσυνέδριο ΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα