Πολιτική|08.02.2019 20:47

Βραδιά...ποίησης και ιστορίας στη Βουλή με πρωταγωνιστές Τσίπρα-Καμμένο (vid)

Γιάννης Πολίτης

Η συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της εισόδου της ΠΓΔΜ μπορεί να διεξάγεται σε υψηλούς τόνους. Ωστόσο κανένας δεν είχε προβλέψει ότι θα μετατραπεί σε βραδιά ποίησης ανάμεσα στους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο.

Και αυτό γιατί αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του Πάνου Καμμένου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλοντας να απαντήσει στα όσα του καταλόγισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ του αφιέρωσε στίχους από το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη «Πόλις».

«Καινούργιες πόλεις δε θα βρεις δε θα ‘βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σ’ ακολουθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Αμέσως μετά ο Πάνος Καμμένος ζητώντας εκ νέου το λόγο του απάντησε με μία ιστορική αναφορά στον αγωνιστή της Επανάστασης Ματρόζο που όταν δεν έγινε δεκτός από τον Ψαριανό υπουργό Ναυτικών, καθώς ο θυρωρός του τον αντιμετώπισε ως «ζητιάνο» του διεμήνυσε: «αν οι ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε, δε θα φορούσαν στέμμα».

Με αυτό τον επεισοδιακό τρόπο μπήκαν οι τίτλοι τέλους στη σχέση των άλλοτε κυβερνητικών εταίρων που πλέον σήμερα είναι «πολιτικοί εχθροί».

Bonus: Το video με τη στιχομυθία Τσίπρα-Καμμένου

ΒουλήΑλέξης ΤσίπραςΚωνσταντίνος ΚαβάφηςΠάνος Καμμένος