Πολιτική|29.04.2022 14:39

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε υπουργούς: Αν δεν μπορείτε πείτε μου να σας απαλλάξω – Εκλογές στο τέλος της 4ετίας

Αλέξανδρος Διαμάντης

Αυστηρό μήνυμα στους Υπουργούς έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και μάλιστα… χαριτολογώντας υπογράμμισε ότι αν κάποιος θέλει χρόνο για να προετοιμαστεί για τις εκλογές μπορεί να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του.

Η αυστηρή προειδοποίηση Μητσοτάκη

«Αν κάποιοι από εσάς πιστεύετε ότι χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστείτε προεκλογικά μην διστάσετε να μου το πείτε. Μπορώ να σας απαλλάξω από τα καθήκοντά σας, ώστε να αφοσιωθείτε αποκλειστικά και μόνο στην προετοιμασία των εκλογών», ήταν η φαρμακερή ατάκα του πρωθυπουργού ενώπιον του συνόλου των Υπουργών.

Νωρίτερα, ο ίδιος επισήμανε ότι αρκετές φορές έχει πει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, προσθέτοντας: «Αυτό σημαίνει ότι ο χρονικός ορίζοντας του κυβερνητικού έργου είναι 12μηνος. Και για αυτό σας έχει ζητηθεί από τη γραμματεία της κυβέρνησης ένας προγραμματισμός κυβερνητικού έργου με αυτό τον ορίζοντα».

Ο ίδιος σκωπτικά και βλέποντας ότι πιθανότατα ορισμένοι έχουν κατεβάσει τα μολύβια είπε πως έχει υποπέσει »στην προσοχή του ότι ίσως κάποιοι να μην πιστεύετε ότι ακριβώς αυτή είναι η πρόθεσή του». Και συνέχισε χαριτολογώντας πως α«ν ορισμένοι θέλουν κι άλλο χρόνο για να προετοιμάσουν την εκλογική τους κάθοδο υπάρχει η δυνατότητα να τους… αποπέμψει»! «Το λέω χαριτολογώντας αλλά για να τονίσω ότι έχουμε μπροστά μας ένα χρόνο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολύ μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες προκλήσεις», προσέθεσε προκειμένου να ρίξει τους τόνους, αλλά και πάλι το μήνυμα είχε φτάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης βάζει γκάζια στους Υπουργούς, καθώς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να δείξει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσφύγει σε κάλπες.

ειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΥπουργικό Συμβούλιοεκλογέςυπουργοί