• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου - Η ανακοίνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ«Δεν είναι κανονικό να κάνω κάτι τέτοιο»: 13χρονος στην Πάτρα κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε για να δουλεύειΏρα μηδέν για τη Λέσβο: «Είμαστε στο απροχώρητο» λένε οι κτηνοτρόφοι - Νέος αποκλεισμός του λιμέναΠότε υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Έξι φορές πάνω από τα όρια τα μικροσωματίδια στην Καλαμάτα
δημοφιλές τώρα: Επίδομα θέρμανσης: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση - Η προθεσμία της 30ης Απριλίου
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.04.2022 14:00
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 H ρήτρα αναπροσαρμογής δεν αποτέλεσε ούτε κατεύθυνση ούτε εντολή της ΡΑΕ

Τσίπρας σε ΡΑΕ: Για να τελειώσει η επιβάρυνση του καταναλωτή πρέπει να τελειώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στη ΡΑΕ (Eurokinissi)
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την επίσκεψή του στη ΡΑΕ (Eurokinissi)

Τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας επισκέφθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και είχε σύσκεψη με τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε εν συνεχεία σε δήλωσή του ότι «αυτό που πρέπει να τελειώσει για να τελειώσει και η επιβάρυνση του καταναλωτή, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

H ρήτρα αναπροσαρμογής δεν αποτέλεσε ούτε κατεύθυνση ούτε εντολή της ΡΑΕ

Ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη ΡΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «έχουν περάσει σχεδόν 40 μέρες από τη συνεδρίαση της Βουλής, όπου ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε υπερβάλλοντα κέρδη, αισχροκέρδεια δηλαδή, στη χονδρική τιμή και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και εξήγγειλε την επιβολή υψηλής φορολόγησης και μάλιστα 90% στα υπερκέρδη», αλλά «εδώ και 40 μέρες δεν έχει γίνει τίποτα». Τόνισε ότι επισκέφθηκε σήμερα τη ΡΑΕ ώστε να ενημερωθεί για την εκτίμηση που κάνουν «και για τα ουρανοκατέβατα κέρδη αλλά και για την αισχροκέρδεια των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο» και πως «η εκτίμησή τους είναι ότι πράγματι υπάρχουν υπερβάλλοντα και ουρανοκατέβατα κέρδη, τα οποία όμως ακόμα δεν έχουν αποτυπώσει και περιμένουν να φέρουν το επόμενο διάστημα τις επίσημες εκτιμήσεις τους». Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «ταυτόχρονα, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν αποτέλεσε ούτε κατεύθυνση ούτε εντολή της ΡΑΕ, αλλά μονομερή εμπορική επιλογή των εταιρειών παραγωγής και εμπορίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 29.04.2022 12:19
Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Ανακοινώσεις πολύ σύντομα για μέτρα στήριξης στην ενέργεια - «Εκβιασμοί Ρωσίας για το φυσικό αέριο»
Πολιτική | 29.04.2022 12:10
ΣΥΡΙΖΑ για Οικονόμου: Ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τον βουλευτή του ή θα τον αποπέμψει από τη ΝΔ;
Πολιτική | 29.04.2022 09:34
Οικονόμου για «τζαμπατζήδες» και ΔΕΗ: Μονταζιέρα από ΣΥΡΙΖΑ – Λύσσαξαν τα τρολ με προσωπικές επιθέσεις
Πολιτική | 29.04.2022 07:13
ΣΥΡΙΖΑ: Η τροπολογία για μη πληρωμή της «ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής» και η επίσκεψη Τσίπρα στη ΡΑΕ
Πολιτική | 28.04.2022 07:13
ΣΥΡΙΖΑ: «Κάντο όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία» για τους λογαριασμούς ρεύματος – Έρχονται νομοθετικές προτάσεις

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «όλα αυτά όμως, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο, το οποίο στο τέλος της ημέρας επιβαρύνει μονάχα τον καταναλωτή», συμπληρώνοντας ότι «η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στη χονδρική και κανένας μέχρι σήμερα, 8 μήνες τώρα, δεν έχει σπεύσει να δώσει ένα τέλος σε αυτήν την αισχροκέρδεια». Σημείωσε ότι η χώρα μας «μετακυλίει το 99% του κόστους στον καταναλωτή και κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ένα τέλος σε αυτή την στρεβλή διαδικασία στην αγορά, που δεν αφήνει κανένα επιχειρηματικό ρίσκο στους παραγωγούς και ρίχνει όλα τα βάρη στον καταναλωτή».

«Θέλουμε να ελπίζουμε», συνέχισε, «ότι σύντομα αυτή η τρομακτική στρέβλωση θα τελειώσει». «Όμως», υπογράμμισε, «για να τελειώσει, πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση. Και αυτό δεν είναι ζήτημα των ρυθμιστικών Αρχών, αυτό είναι ζήτημα της κυβέρνησης», την οποία κατηγόρησε ότι «μέχρι τώρα έχει φροντίσει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διευκολύνει αυτούς που αισχροκερδούν και να ρίχνει διαρκώς όλα τα βάρη στους καταναλωτές».

Καταληκτικά ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «άρα, αυτό που τελικά πρέπει να τελειώσει για να τελειώσει και η επιβάρυνση του καταναλωτή, είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Διαβάστε ακόμη

«Έτοιμη η Ελλάδα να συνδράμει»: Ο Μητσοτάκης μίλησε με τον Νετανιάχου και τον πρόεδρο του Λιβάνου

«Τον μαχαίρωσα στην πλάτη»: Δολοφόνος γελά λίγο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία φοιτητή

Γλέντι εκτός ελέγχου στην Εύβοια: Ξέμειναν από πιάτα και έσπαγαν λεκάνες με ηλεκτρικό τρυπάνι

Πώς είναι να ανακαινίζεις σπίτι 500 ετών; Το δηλητήριο, τα σάπια υλικά και ο απολιθωμένος αρουραίος

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • ακρίβεια
  • Αλέξης Τσίπρας
  • Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
  • ηλεκτρικό ρεύμα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr