Πολιτική|03.05.2022 13:00

Οικονόμου για νέα μέτρα στήριξης: Θα είναι οριζόντια και με ευρύ χρονικό ορίζοντα – Πότε αναμένονται ανακοινώσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Μια γεύση των νέων μέτρων στήριξης του σχεδιάζει η κυβέρνηση για την στήριξη των νοικοκυριών έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Τι είπε για τα νέα μέτρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ειδικότερα, ξεκαθάρισε ότι τα μέτρα θα είναι οριζόντια, θα έχουν ευρύ χρονικό ορίζοντα και θα αφορούν όλους και όλες χωρίς εξαιρέσεις. Να σημειωθεί ότι τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Ανακοινώσεις που θα δώσουν απαντήσεις θα υπάρξουν πάρα πολύ σύντομα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ο χρονικός ορίζοντας θα ευρύς, οι ανακοινώσεις θα γίνουν γρήγορα και όσον αφορά τους πόρους θα εξαντλήσουμε ότι υπάρχει», επισήμανε ο κ. Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι το σχέδιο θα υλοποιηθεί πέραν του όποιου πανευρωπαϊκού σχεδίου. 

«Η Κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να διασφαλίσει, ακόμη και στο πλέον ακραίο σενάριο, την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, αλλά και τη σταδιακή απεξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, η οποία θα εξυπηρετήσει πολλαπλώς τα συμφέροντα της Πατρίδας μας. Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο διάστημα οι πληρωμές που έχουμε να κάνουμε για την προμήθεια Ρωσικού  φυσικού αερίου θα γίνουν με τρόπο τέτοιο ώστε και να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Ρωσία, αλλά και να μην τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια του εφοδιασμού της χώρας μας με φυσικό αέριο», σημείωσε χαρακτηριστικά και επανάλεβε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταθεί δίπλα σε κάθε πολίτη για όσο καιρό χρειαστεί.

«Θα ήθελα και πάλι να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι το επόμενο χρονικό διάστημα  «θα ανακοινώσουμε ένα νέο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων, το οποίο θα απαντά πειστικότατα και δραστικότατα στο πρόβλημα της ακρίβειας στις τιμές ενέργειας», προσέθεσε. 

Παράλληλα, ύψωσε ασπίδα προστασίας προς την ηγεσία της ΔΕΗ και κυρίως προς τον Γ. Στάσση. Όπως είπε ναι μεν οι μετοχές έχουν αγοραστεί, ωστόσο η «κίνηση διανομής έχει παγώσει, δεν έχει υλοποιηθεί και δεν θα υλοποιηθεί».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, με αφορμή και την πρόσφατη προτροπή Γερμανίδας Υπουργού προς τους πολίτες να έχουν τρόφιμα για 10 μέρες.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, με αφορμή και την πρόσφατη προτροπή Γερμανίδας Υπουργού προς τους πολίτες να έχουν τρόφιμα για 10 μέρες. 

νέα μέτραειδήσεις τώραακρίβειαΓιάννης Οικονόμουμέτρα στήριξης