Πολιτική|21.05.2022 15:27

Μήνυμα Βενιζέλου στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Κανένα κόμμα δεν έχει την υποχρέωση να διευκολύνει τα άλλα

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Τα κόμματα οφείλουν και δικαιούνται να έχουν τις εκλογικές τους φιλοδοξίες και στοχεύσεις. Αυτό προφανώς ισχύει για το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ που δικαιούται το καλύτερο. Κανένα κόμμα δεν έχει υποχρέωση να διευκολύνει τα αλλά», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα πρέπει να λειτουργήσει αυτόνομα.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι ενδέχεται όμως η υπεύθυνη στάση, από ένα σημείο κόπωσης και ωριμότητας της κοινωνίας και μετά, να λειτουργεί ως πλεονέκτημα ιδίως όταν το ειδικό εκλογικό ακροατήριο, όπως αυτό του κέντρου και της κεντροαριστεράς, είναι πιο απαιτητικό. «Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ θα κάνει τις σταθμίσεις της και θα συνθέσει το αφήγημα της Παράταξης που θα προταθεί ως το εθνικό αφήγημα της επόμενης περιόδου», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσέθεσε ότι η δημοκρατία κινείται πάντα μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας.

«Τα πράγματα κρίνονται καταρχάς εκλογικά. Αργότερα όμως κρίνονται ιστορικά. Η δημοκρατική προοδευτική παράταξη είχε πολλές εκλογικές επιτυχίες και πολλές εκλογικές αποτυχίες στο επίπεδο της συγκυρίας. Περήφανη όμως είναι σήμερα για τη θετική αξιολόγηση της εισφοράς της στο επίπεδο της Ιστορίας.

Βέβαια κάθε γενιά ζει τη δική της συγκυρία και θέλει μέσα σε αυτήν τα καλύτερα αποτελέσματα, άμεσα και χειροπιαστά. Ιδίως όταν έχει ταλαιπωρηθεί. Είναι απολύτως εύλογο και φυσικό. Κάθε γενιά γράφει όμως και το δικό της κεφάλαιο στην Ιστορία του τόπου. Και εκεί σίγουρα όλοι θέλουμε η αυστηρή κρίση της Ιστορίας να είναι θετική», είπε κλείνοντας.

ειδήσεις τώραΚίνημα ΑλλαγήςΠΑΣΟΚσυνέδριο ΠΑΣΟΚΕυάγγελος Βενιζέλος