Παναγιωτόπουλος: Ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης F35
NewsroomΣυνάντηση με στελέχη του Προγράμματος (JSF PO - Joint Strike Fighter Program Office) είχε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος για το μαχητικό αεροσκάφος F-35. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρέσβης των ΗΠΑ Αθήνα κ. Τζωρτζ Τζέιμς Τσούνης.
Κατά τη διάρκεια της, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης υπογράμμισε ότι σε συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, θα ξεκινήσει, άμεσα, η διαδικασία απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι τα Γενικά Επιτελεία θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, στο πλαίσιο της ισχύουσας διαδικασίας προμήθειας αμυντικών εξοπλισμών.
Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε ότι η απόκτηση των αεροσκαφών F-35, η οποία θα ενισχύσει, περαιτέρω, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, αντανακλά το στρατηγικό επίπεδο των διμερών αμυντικών σχέσεων.
- «Η συμφωνία παραμένει στο τραπέζι»: Η στρατηγική πίσω από τις νέες απειλές του Τραμπ στο Ιράν
- Ανατροπή στην Κρήτη: Το «άθικτο» μηχανάκι, η κατσούνα και ο καβγάς που εξετάζεται πίσω από τον θάνατο του Δασκαλάκη
- Νέα στοιχεία για το διπλό έγκλημα στο Αίγιο: Το μοιραίο σχέδιο για τη Γερμανία και οι αντιφάσεις του 65χρονου
- Λύθηκε το μυστήριο του Στόουνχεντζ; Τι αναφέρει πρωτοποριακή μελέτη για τη μεταφορά των μεγάλιθων