Πολιτική|29.05.2022 09:13

ΣΥΡΙΖΑ: Γυναίκα - έκπληξη για τη θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής;

Βούλα Κεχαγιά

Λίγη ώρα πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όλα δείχνουν πως η πρότασή του για τη θέση του γραμματέα αφορά γυναικείο πρόσωπο.

Κατά τις πληροφορίες πρόκειται για νέα γυναίκα που δεν είναι βουλευτής. Επίσης για τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα προορίζεται άνδρας που επίσης δεν είναι βουλευτής. Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να προτείνει μια Πολιτική Γραμματεία των συνολικά 41 μελών (πρόεδρος, γραμματέας, αναπληρωτής γραμματέας και 38 στελέχη).

Κατά τις πληροφορίες που είναι σαφέστατα περιορισμένες στην Πολιτική Γραμματεία θα εκλεγούν 19 γυναίκες και 19 άνδρες. Τις υπόλοιπες τρεις θέσεις στο όργανο καλύπτουν ο Πρόεδρος του κόμματος, ο γραμματέας και ο αναπληρωτής του. Με βάση τους υπολογισμούς που έχουν κάνει οι επιμέρους τάσεις οι “προεδρικοί” θα εκλέξουν στην Πολιτική Γραμματεία περί τα 26 μέλη και η Ομπρέλα περί τα 8-10. Βεβαίως, υποψηφιότητα μπορεί να θέσει και οποιοδήποτε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ακόμη κι αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση. Κατά τις πληροφορίες από την πλευρά της “Ομπρέλας” οι Νίκος ΒούτσηςΔημήτρης Βίτσας και Θοδωρής Δρίτσας δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα.

Η νέα Πολιτική Γραμματεία στην πρώτη της συνεδρίαση θα εκλέξει ένα μικρότερο όργανο 11 μελών, το οποίο θα αποτελεί και το διευθυντήριο του κόμματος, δηλαδή θα χαράσσει την πολιτική γραμμή και την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σ’ αυτό το όργανο εκτός του Προέδρου θα συμμετέχουν ο γραμματέας του κόμματος και ο εκπρόσωπος Τύπου.

Αλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία