Πολιτική|29.05.2022 18:21

ΣΥΡΙΖΑ: Το παίρνει πάνω του ο Τσίπρας για Σβίγκου και Βασιλειάδη: Τι απάντησε σε Πολάκη και Δρίτσα

Βούλα Κεχαγιά

Με αμηχανία φαίνεται πως υποδέχτηκε η «Ομπρέλα» τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για τις θέσεις Γραμματέα, αναπληρωτή Γραμματέα και για την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Οι τοποθετήσεις μάλιστα στελεχών της τάσης προκάλεσαν την παρέμβαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής με παρεμβάσεις μελών της μειοψηφίας που ανέφεραν ότι δε θα ψηφίσουν την υποψηφιότητα της Ράνιας Σβίγκου και του Γιώργου Βασιλειάδη μολονότι η υποψήφια γραμματέας προέρχεται από την τάση τους αλλά και με την κατάθεση άλλων τεσσάρων υποψηφιοτήτων (εκτός προεδρικής πρότασης): Των Μιχάλη Σαμπατακάκη, Πάνου Λάμπρου, Νίκου Φίλη και Αννέτας Καββαδία. Μάλιστα, το στέλεχος της Ομπρέλας Θοδωρής Δρίτσας επέκρινε τις επιλογές του προέδρου σχολιάζοντας ότι δε συνθέτουν. Την ίδια ώρα αιχμές για την επιλογή της Ράνιας Σβίγκου άφησε και ο Παύλος Πολάκης λέγοντας πως η υποψήφια γραμματέας είναι καλή αλλά δεν εξέφραζε τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.


Στα στελέχη απάντησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος φέρεται να σχολίασε αναφορικά με όσα είπε ο Θοδωρής Δρίτσας πως «έκανα μία πρόταση χωρίς να υπολογίζω τις τάσεις» και να σημειώνει πως αντί να βλέπει χαρούμενα πρόσωπα, βλέπει θλιμμένα πρόσωπα που επαναλαμβάνουν τα ίδια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε όμως και στον Παύλο Πολάκη λέγοντας σε αυστηρό τόνο προς τον πρώην αν. υπουργό πως «δεν είσαι ο αυθεντικός εκφραστής των 172.000 μελών και ότι ο καθένας από εμάς είναι εκφραστής τους. Σε ψηφοφορία μπήκε πρόταση του Στ. Παππά να μπουν δύο χωριστές κάλπες για τη γραμματέα και τον αναπληρωτή γραμματέα, όμως η πρότασή του συγκέντρωσε 5 συνολικά ψήφους.

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑΡάνια ΣβίγκουΓιώργος ΒασιλειάδηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΚεντρική ΕπιτροπήΑλέξης Τσίπρας