Πολιτική|04.06.2022 07:46

Ο Αλέξης Τσίπρας «παρουσιάζει» τον νέο ΣΥΡΙΖΑ στις συσκέψεις του - Είναι πλέον «άλλο κόμμα», «έχω άλλο τρόπο σκέψης»

Βούλα Κεχαγιά

Ημέρα συσκέψεων ήταν η χθεσινή για τον Αλέξη Τσίπρα μετά την περιοδεία του στη Λέσβο, την πρώτη μετά την ολοκλήρωση των εσωτερικών διεργασιών στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Το μεσημέρι έκανε πρεμιέρα και το «κλειστό» όργανο του κόμματος, το νέο 8μελές Εκτελεστικό Γραφείο, το οποίο θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση και ενδεχομένως κάθε Δευτέρα, για να γίνεται προγραμματισμός και πολιτική αποτίμηση της κατάστασης. Κατά τις πληροφορίες στην πρώτη αυτή συνεδρίαση συζητήθηκαν απλώς ορισμένα θέματα που αφορούν τις περιοδείες του προέδρου του κόμματος αλλά και καμπάνιες που θα εξελιχθούν και το επόμενο διάστημα με επίκεντρο την ακρίβεια και την αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να επιβιώσουν.

Σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η σύνθεση του νέου οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο οποίο αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση καθώς ουσιαστικά η χώρα έχει μπει σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και η πιθανότητα εκλογών το φθινόπωρο φαίνεται με βάση τις εξελίξεις και τις κινήσεις της κυβέρνησης μεγάλη.

Αργότερα, κατά τις πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συσκέψεις και με τους συντονιστές των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος με αντικείμενο μεταξύ άλλων και την υποδοχή των 110.000 νέων μελών που εγγράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας φροντίζει να επαναλαμβάνει στους συνομιλητές του πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πλέον ένα «άλλο κόμμα» και πάνω σ’ αυτή τη βάση θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ριζικά η λειτουργία του, να αναδειχθούν νέα στελέχη και να επανακαθοριστεί ο ρόλος των τάσεων.

Η συνέντευξη που έδωσε στο meeting point ήταν ενδεικτική της επιθυμίας του να γίνουν αλλαγές «ένας κύκλος έκλεισε και προχωράμε μπροστά» προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες των πολιτών. Ακόμη και για τον εαυτό του ανέφερε πως «έχω άλλο τρόπο σκέψης» για να εξηγήσει πως οι τάσεις του κόμματος εάν δεν λειτουργούν ως ρεύματα ιδεών ενδεχομένως θα ήταν καλύτερο να αυτοκαταργηθούν.

Για τον ίδιο, το νέο μοντέλο του κόμματος στο οποίο πιστεύει είναι ένα κόμμα των μελών του «στο οποίο δεν θα υπάρχουν ομάδες και φατρίες, στο οποίο τα στελέχη του θα αναδεικνύονται και δημοκρατικά θα επιλέγονται με έναν στόχο που θα είναι η νίκη στις επόμενες εκλογές». Εξ αυτού του λόγου ανέφερε με νόημα πως «δεν σκέφτομαι, δεν με απασχολεί η έννοια των ομάδων, των ομαδοποιήσεων και των τάσεων στον τρόπο που θα δουλέψουμε από δω και στο εξής».

Άλλωστε, όπως επισημαίνει, πέρα από μαζικό είμαστε ένα κόμμα «βαθιά λαϊκό», κάτι που αποτυπώθηκε και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των νέων μελών που εντάχθηκαν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική ΣυμμαχίαΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΛέσβος