Πολιτική|01.11.2018 16:42

Κινητικότητα εντός της ΕΕ και συμπληρωματική συνταξιοδότηση

Κατερίνα Τζαβάρα

Το δρόμο για την Ολομέλεια μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και την έγκρισή του από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή παίρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για «ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Κοινοτικής Οδηγίας σχετικά, με τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την προαγωγή της κινητικότητας των εργαζομένων μεταξύ των κρατών μελών και τη βελτίωση της απόκτησης και της διατήρησης δικαιωμάτων συμπληρωματικής συνταξιοδότησης».

Το νομοσχέδιο που συζητείτο  στη διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων του από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων. Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

Την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό και τη δυνατότητα μεταφοράς τους στην Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, εξέφρασε την αντίθεση του, αντιτείνοντας ότι η κοινοτική οδηγία δεν διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά την κερδοφορία του κεφαλαίου και τις αξιώσεις του.

νομοσχέδιοΒουλή