Πολιτική|14.06.2022 21:39

Μητσοτάκης: Κυβερνητική παρέμβαση για την τιμή της βενζίνης - Ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Κυβερνητική παρέμβαση στην τιμή της βενζίνης προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Συγκεκριμένα μιλά για μέτρα αναφορικά με την ακρίβεια και την τιμή της βενζίνης, τα οποία θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η παρέμβαση θα αφορά τους επόμενους μήνες, ενώ ο ίδιος τόνισε «ο τρόπος που έχουμε δράσει μέχρι σήμερα, δίνει και το περίγραμμα για το πώς θα κινηθούμε από εδώ και πέρα».

Όπως φαίνεται στο τρέιλερ που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση και στα αποσπάσματα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο πρωθυπουργός μιλά και για τα ελληνοτουρκικά, υπογραμμίζοντας ότι «οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς» και τονίζοντας την αποτρεπτική δύναμη της χώρας και τους ισχυρούς συμμάχους της ενώ αναφέρει ότι αναπόφευκτα, κάποια στιγμή, θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

«Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα συναντηθούμε, πρέπει να συναντιόμαστε, να συζητάμε, και όπως είπα και στον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν, πρέπει να μπορούμε να συμφωνούμε ότι διαφωνούμε» λέει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι «διάλογο με το παράλογο δεν μπορούμε να κάνουμε», επαναλαμβάνοντας πως οι αιτιάσεις της Τουρκίας, όπως προκύπτουν από την επιστολή που είχε αποστείλει στον ΟΗΕ, είναι τελείως παράλογες.

Η συνέντευξη γυρίστηκε συμβολικά στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται και στο ζήτημα τον μαρμάρων και στην προσπάθεια που είναι σε ισχύ για να επιστρέψουν από το Βρετανικό Μουσείο.

Όλες οι ειδήσεις

Βέβαιη για συνέχιση της τουρκικής προκλητικότητας όλο το καλοκαίρι η Αθήνα - Τρία σενάρια εξετάζονται σε στρατιωτικό επίπεδο

Lana: Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου για το δεξαμενόπλοιο με σημαία Ιράν - Αποδεσμεύονται οι 60.000 τόνοι πετρελαίου

Κακοκαιρία Genesis - Έντονο μπουρίνι και χαλαζόπτωση στη Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι

Lightyear: 14 χώρες απαγορεύουν τη νέα ταινία της Disney λόγω σκηνής με φιλί ομόφυλου ζευγαριού

βενζίνηΤουρκίαΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραακρίβειαμέτραΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν