Πολιτική|21.06.2022 07:56

ΠΑΣΟΚ: «Ανεβάζει» στροφές ο Ανδρουλάκης αλλά «πιέζεται» από ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνει… τροχονόμος ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξάλλου, έχει «δείξει τα δόντια του», ασκώντας έντονη κριτική στις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα το επόμενο διάστημα (και αφού αναρρώσει πλήρως από τον κορονοϊό) αναμένεται να σηκώσει εκ νέου τους νόμους. Οι περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση ενώ έχει δοθεί σαφής εντολή προς τα στελέχη του κόμματος να «οργώσουν» το σύνολο της χώρας.

Προφανώς, ο κ. Ανδρουλάκης έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογική ετοιμότητα, με στόχο όπως συνεργάτες του τονίζουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πραγματικός πήχης, όπως λένε στο ethnos.gr, δεν υπάρχει, σίγουρα όμως ο ξεκάθαρος στόχος είναι η πρώτη Κυριακή!

Το πρώτο crash test για το κόμμα θα είναι το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής μάχης, καθώς και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η πόλωση των δεύτερων εκλογών θα είναι αρκετά μεγάλη και τα διλήμματα ένθεν και ένθεν ενδεχομένως θα έχουν ως αποτέλεσμα μια σχετική συρρίκνωση του ποσοστού.

Εξάλλου, ήδη στην Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν στενά τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα με τα οποία θα συνεργαστούν. Στην μεν Κουμουνδούρου υπάρχουν αρκετά στελέχη με σαφείς αναφορές στο ΠΑΣΟΚ (τα οποία στελέχη έχει αποκυρήξει ο κ. Ανδρουλάκης) ενώ αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Κ. Μητσοτάκη θέλει να απευθυνθεί στον χώρο του κέντρου (βασική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ). Η πρόταση, μάλιστα, προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βρεθεί στην επταμελή ομάδα υψηλού επιπέδου (Council of Europe’s High-level Reflection Group) που θα εισηγηθεί σχετικά με τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν πέρασε απαρατήρητη από το ΠΑΣΟΚ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ν. Ανδρουλάκης προετοιμάζεται να δεχθεί ασφυκτικό «πρέσινγκ» τόσο από τα Αριστερά του όσο και από τα δεξιά του ενώ θεωρείται δεδομένο ότι το βάρος μιας ενδεχόμενης συγκυβέρνησης θα πέσει πάνω του. Μπορεί να έχει διαμηνύσει προς κάθε... ενδιαφερόμενο ότι δεν πρόκειται να κάνει κανέναν εκ των Τσίπρα - Μητστοτάκη πρωθυπουργό, αλλά το (πολιτικό) φορτίο θα είναι σίγουρα βαρύ…

Όλες οι ειδήσεις

Fuel Pass: Σήμερα οι ανακοινώσεις για επίδομα βενζίνης - Μέτρα με το … μήνα στο δρόμο προς τις κάλπες

Πάτρα: Η πρωτοποριακή προσέγγιση των ιατροδικαστών για να «κλειδώσουν» την υπόθεση

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα - Οδηγός και παραδείγματα για το πρόγραμμα αντικατάστασης

Πανελλήνιες 2022: Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων - Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑεκλογέςΝέα ΔημοκρατίαΠΑΣΟΚ