Πυρκαγιά στο Μάτι: Εξεταστική προαναγγέλλει ο Βούτσης
NewsroomΟ Νίκος Βούτσης πριν από λίγη ώρα μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε λόγο για πυκνό νομοθετικό έργο από εδώ και μπρος ενώ αναφέρθηκε και σε σύσταση προανακριτικών-εξεταστικών επιτροπών.
«Δεν ξέρω αν θα έρθουν εξεταστικές επιτροπές από αυτά που έχουν μείνει ως υπόλοιπα. Είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε μια που αφορά την υπόθεση Παπαντωνίου, μια τυπική για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενεδεχομένως και κάποιες ενοποιημένες για το Μάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες του ζήτησαν διευκρινίσεις και ο πρόεδρος της Βουλής είπε τα εξής: «Eξεταστικές, προκαταρκτικές ακόμα μπερδεύομαι, είδατε δεν τα έχω μάθει ακόμα».
Για το Μάτι δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα αίτημα για τη σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής από κανένα κόμμα της Βουλής. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι εάν καταθέσει σχετική πρόταση η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα την στηρίξει.
Σημειώνεται επίσης ότι πριν από λίγες ημέρες η Επιτροπή Ειδικών Εμπειρογνωμόνων παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής την έκθεσή της στην οποία αναλύονται τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.
- Καρυστιανού: «Έχουμε στοιχεία για οργανωμένο σχέδιο για να πάρουν και να διαλύσουν το κίνημα»
- Μητσοτάκης σε Τουρκία: «Έτοιμοι να προασπίσουμε ανά πάσα στιγμή τις περιοχές ελληνικής κυριαρχίας»
- Επιστολή Ογκολόγων στον Γεωργιάδη: «Αναλάβετε πρωτοβουλία άμεσα και δώστε λύσεις»
- «Έφυγε» ο μικρός Δημήτρης που έδινε μάχη με το νευροβλάστωμα - Το «αντίο» του Τάσου Χατζηγιοβάνη