Πολιτική|08.07.2022 13:55

«Είχαμε συστατικές επιστολές από Σεραφείμ και Άδωνι»: Τι απαντούν πηγές του ΥΠΕΣ για την πολιτογράφηση Τουρκοκύπριου επιχειρηματία

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δύο συστατικές επιστολές και μια βεβαίωση του Μητροπολίτη Περαία Σεραφείμ ότι ο Γιασάμ Αγιαβέφε έχει δωρίσει στην Εκκλησία ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ έχει στα χέρια του το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές. Ειδικότερα, η πρώτη συσταστική επιστολή είναι από τον ίδιο τον μητροπολίτη Σεραφείμ ενώ η έτερη προέρχεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα, το ΥΠΕΣ κατέχει και βεβαίωση του κ. Σεραφείμ ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε δωρεές ύψους 250.000 ευρώ και 300.000 ευρώ προς την Εκκλησία και παράλληλα ο κ. Αγιαβέφε, κατά της ίδιες πηγές, έχει κάνει δωρεές υγειονομικού υλικού σε πέντε - έξι δήμους της Αττικής. Σε ότι αφορά την δωρεά προς την Ελληνική Αστυνομία, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει λάβει ποτέ την ανάκληση της δωρεάς, «αν και όπως καταγράφεται αυτή έγινε για τυπικούς λόγους». Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο αλλοδαπός επιχειρηματίας έχει προχωρήσει σε επένδυση άνω των 10 εκ σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στη Μύκονο.

Αναφορικά, με το γεγονός ότι διώκεται ποινικά στην Τουρκία, το Υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι δεν υπάρχει ποινικό κόλλημα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Κι αυτό διότι με βούλευμα ο Άρειος Πάγος ζητάει τη μη έκδοση του, καθώς «θεωρείται εχθρός του Ερντογάν». Άλλωστε, όπως υπογραμμίζουν στο «ethnos.gr» αρμόδιες πηγές, ο κ. Αγιαβέφε έχει πάρει άδεια παραμονής στην Ελλάδα από την αρμόδια αρχή, έχοντας λάβει, δε, το καθεστώς του πρόσφυγα. «Υπό αυτά τα δεδομένα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την τιμητική του πολιτογράφηση», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά παράγοντες του ΥΠΕΣ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του insidestory προκύτει σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τον τρόπο που o Αγιαβέφε πήρε την τιμητική πολιτογράφηση αλλά και για το παρελθόν του συγκεκριμένου, ο οποίος φαίνεται να έχει «πολιτογραφηθεί» και «πολίτης» της «ΤΔΒΚ»

Όλες οι ειδήσεις

Σίνζο Άμπε: Πέθανε από τους πυροβολισμούς ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών - Οι περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο» τις επόμενες ώρες

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τουρκοκύπριου «σωτήρα», Γιασάμ Αγιαβέφε: Οι αποκαλύψεις του insidestory για το «σκοτεινό» παρελθόν του και τα ερωτήματα που προκύπτουν

Καναντέρ αδειάζουν τις δεξαμενές νερού πάνω σε πυροσβέστες και η αντίδραση είναι ξεκαρδιστική

InterpolΚύπροςυπουργείο ΕσωτερικώνΤουρκίααλλοδαπός