Πολιτική|13.07.2022 20:33

Νίκος Δένδιας για χάρτη Μπαχτσελί: Κομπλιμέντο που δεν αμφισβητούνται η Κέρκυρα και οι Παξοί

Αλέξανδρος Διαμάντης
Στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
«Κάποια πράγματα που στο παρελθόν θα θεωρούνταν γραφικά ή αδιανόητα, τώρα είναι κομμάτια της ημερήσιας διάταξης της γείτονος χώρας», είπε ενώ αναφερόμενος στον χάρτη των Γκρίζων Λύκων που παρουσίασε ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί υπογράμμισε αστειευόμενος ότι «εκλαμβάνει ως κομπλιμέντο ότι δεν αμφισβητείται η Κέρκυρα και οι Παξοί». «Έχουμε καταστήσει απολύτως ξεκάθαρο ότι η συμπεριφορά αυτή δεν είναι αποδεκτή με κανέναν τρόπο», προσθέτοντας πως αυτή η επισήμανση προς τους εταίρους μας είναι χρήσιμο να γίνεται «για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις», συμπλήρωσε ο Υπουργός Εξωτερικών.
Μιλώντας για το  πρόσφατο ταξίδι του στην Ουκρανία τόνισε πως πήγε για να εκφράσει τη στήριξη της Ελλάδας σε μια πόλη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ιστορία μας, την Ελληνική Επανάσταση, αλλά επίσης και σε μια πόλη με ένα πολύ μεγάλο λιμάνι που είναι κρίσιμο για την επισιτιστική ασφάλεια της ανθρωπότητας».

«Ιερό ευαγγέλιο της εξωτερικής μας πολιτικής το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας»

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω και μέλη της ελληνικής κοινότητας, τόσο της Οδησσού όσο και Έλληνες που έφυγαν από την Μαριούπολη. Τους διαβεβαίωσα ότι η χώρα μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία και βεβαίως τους μετέφερα την κοινή μας θέση, ότι η χώρα κινείται πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών είναι για την Ελλάδα "Ιερό Eυαγγέλιο" της εξωτερικής μας πολιτικής και είναι η ατζέντα με την οποία κινούμαστε για την υποψηφιότητα μας στο ΣΑ του ΟΗΕ», σημείωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίκη Λιγνάδη: Ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση για τους δύο βιασμούς

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο «Βερναρδακισμός» είναι ένας «Πολάκισμός», είναι ο εκτσογλανισμός της πολιτικής ζωής

Εμπρησμός στη Real News: Δύο οι δράστες - Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση

Ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν τα καθαρότερα νερά για κολύμβηση: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

ΟυκρανίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΤουρκίαΝτεβλέτ ΜπαχτσελίΝίκος Δένδιαςτουρκική προκλητικότηταυπουργείο Εξωτερικών