Πολιτική|14.07.2022 07:18

ΣΥΡΙΖΑ: Απαντήσεις Τσίπρα στη Βουλή μετά τα σχόλια Μητσοτάκη για Real News και «εκτσογλανισμό» της πολιτικής

Βούλα Κεχαγιά

Απαντήσεις στα όσα υποστήριξε με αξιοθαύμαστη ευκολία από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός συνδέοντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με την εμπρηστική επίθεση στον όμιλο Real αναμένεται να δώσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που «προκλήθηκε» χθες από τον κ. Μητσοτάκη με σχόλιο πως δεν τολμά να εμφανιστεί στη Βουλή και να αντιπαρατεθεί μαζί του θα εμφανιστεί στην Ολομέλεια όπως ήταν προγραμματισμένο άλλωστε, για να μιλήσει την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ- όπως είθισται άλλωστε για τους πολιτικούς- αρχηγούς και να επιστρέψει το γάντι που πέταξε ο κ. Μητσοτάκης κατηγορώντας ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως βρίσκεται πίσω από την εγκληματική ενέργεια στον σταθμό.

Λέξεις όπως «κυνισμός», «χυδαιότητα», «πανικός» και «προβοκάτσια» συνόδευσαν χθες τις πρώτες αντιδράσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα όσα ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης ανασύροντας ακόμη και την λέξη «εκτσογλανισμός» για να περιγράψει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Στην Κουμουνδούρου λένε απλά ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι «επικίνδυνος για τη Δημοκρατία», θεωρούν όμως κι επιμένουν σ’ αυτό πως ακριβώς λόγω της πρωθυπουργικής του ιδιότητας οφείλει να διατηρήσει μία στοιχειώδη ευθύνη και σοβαρότητα για όσο διάστημα θα εκτελεί καθήκοντα πρωθυπουργού.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό διότι βλέπει πως καταρρέει η κυβέρνησή του και για τον λόγο αυτό καλλιεργεί ένα κλίμα τοξικότητας και πόλωσης προσπαθώντας να συκοφαντήσει τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου θεωρεί ότι ο κ. Μητσοτάκης έτσι έχει σκοπό να πορευτεί από εδώ και πέρα, κάνοντας ανοίκειες επιθέσεις και στήνοντας προβοκάτσιες εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε πως «όσο ο κ. Μητσοτάκης θα καταρρέει θα γίνεται ολοένα και πιο κυνικός και επικίνδυνος» σχολιάζοντας: «Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη διατύπωση από τα χείλη του ότι “μπήκαν βόμβες στα γραφεία ενός σταθμού που χθες κατέκρινε με μεγάλη αυστηρότητα τις δηλώσεις Βερναρδάκη”. Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης έκανε λόγο για σοκαριστική τοποθέτηση εκ μέρους του πρωθυπουργού αναφέροντας πως “αν αυτό δεν λέγεται μέγιστη πολιτική προβοκάτσια, εάν ο πρωθυπουργός δεν καταγράφεται ως ο πρωθυπουργός της προβοκάτσιας και της τοξικότητας, τί άλλο είναι»;

Κατά τη γνώμη του η τοξική αυτή παρέμβαση-όπως την χαρακτήρισε- αποσκοπεί στο να μη συζητηθούν τα επίδικα θέματα με επιχειρήματα και με πολιτική αντιπαράθεση αλλά να συσκοτισθούν. Για τοξικό πρόσωπο ενός πολιτικού που αγωνιά για το μέλλον του μίλησε και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

Σημειωτέον ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης ζήτησε συγγνώμη για τις αναφορές του στην υπουργό Παιδείας και απέσυρε το σχετικό βίντεο, ενώ τις δηλώσεις του χαρακτήρισε ως απαράδεκτες και η Κουμουνδούρου δια του εκπροσώπου της.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑΒουλήειδήσεις τώρα