Πολιτική|14.07.2022 13:18

Οικονόμου: Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη ενεργειακή κρίση - Ανησυχία για διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε ετοιμότητα για την ενεργειακή ασφάλεια βρίσκεται η χώρα μας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Ο ίδιος, πάντως, εξέφρασε την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη διακοπή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία. «Μια διακοπή θα έχει συνέπειες σε όλους», είπε και ξεκαθάρισε ότι η χώρα μας προετοιμάζεται από καιρό. «Είμαστε ετοιμότητα για μεταφορά υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα, υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας περισσότερου αερίου μέσω Ιταλίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι γίνονται πολύ συχνά τέτοιου είδους συσκέψεις και ενημερώνεται ο πρωθυπουργός από τους αρμόδιους της ομάδας που έχει συστήσει ο κ. Σκρέκας. «Υπάρχει Ανησυχία σε όλο τον κόσμο, εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε μια ακραία και δυσάρεστη εξέλιξη», επισήμανε.

Για Βερναρδάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει πρακτικές ευτέλειας και χυδαιότητας

Αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού και την αναφορά στον κ. Βερναρδάκη υπογράμμισε: «Ο πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να αναδείξει την απρέπεια και την ευτέλεια που έχει επιλέξει να πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχε την ευκαιρία ο κ. Τσίπρας να πάρει αποστάσεις από αυτές τις πρακτικές ευτέλειας και χυδαιότητας, αν ήταν στη Βουλή».

Για Λιγνάδη: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αλλά οι πολίτες τις αξιολογούν

Σε ερώτηση για την υπόθεση Λιγνάδη ο Γ. Οικονόμου τόνισε ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης οφείλουν να είναι σεβαστές. « Από εκεί και πέρα οι πολίτες έχουν δικαίωμα να τις αξιολογούν. Το να γίνεται μια δικαστική απόφαση για μια υπόθεση βιασμού θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν είναι κανονικό σε ένα κράτος δικαίου. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα κοιτούσε να το καπηλευτεί. Η δικαιοσύνη αποφάσισε με βάση τον ποινικό κώδικα που ίσχυε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπήρχε δυνατότητα να αποφασίσει με βάση το νέο ποινικό κώδικα που φέραμε το Νοέμβριο του 2021, θα ήταν ισόβια η ποινή», είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Power Pass: Θα καλύψει και τους λογαριασμούς Ιουνίου - Οργή των πολιτών για τα μικρά ποσά

Αντιπαράθεση για απελευθέρωση Λιγνάδη: «Πολιτικό παιχνίδι Κούγια» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - «Επί ημερών του έγινε υποχρεωτική η αναστολή», απαντά ο δικηγόρος

Φρικτό τροχαίο στο δρόμο Λαμίας - Λιβαδειάς: Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες

Αμμώδης, με ζεστά νερά και μηδαμινό κόστος: Η παραλία-όνειρο 50’ μακριά από την Αττική είναι το θερινό όνειρο των Αθηναίων

φυσικό αέριοΧριστόφορος ΒερναρδάκηςενέργειαΓιάννης ΟικονόμουΡωσίαειδήσεις τώραΔημήτρης Λιγνάδης