Πολιτική|14.07.2022 20:56

Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε για ελληνοτουρκικά και ακρίβεια - Η σύγκριση Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 3,5%, το ΜέΡΑ25 2,5%. Στο 12% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 13% το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3%. Στο 8% οι αναποφάσιστοι.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 57%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το 47% θεωρεί πως είναι καλύτερο να γίνουν εκλογές μέσα στο 2023, κοντά στη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, ενώ το 42% απαντά πως πρέπει να γίνουν μέσα στο 2022.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 30% των ερωτηθέντων απαντά «κανένας από τους δύο».

Η σύγκριση των πολιτικών αρχηγών

Το 40% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, το 24%, ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το 36% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα θέματα της ανάπτυξης, το 27% ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το 34% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί αν χειριστεί καλύτερα την ενεργειακή κρίση, το 27% ο Αλέξης Τσίπρας και το 8% ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το 28% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να εκφράσει τον κεντρώο χώρο, το 23% ο Αλέξης Τσίπρας και 25% ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πόσο ανησυχούν για τα ελληνοτουρκικά

Το 56% ανησυχεί πολύ ή αρκετά για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το 19% ανησυχεί μέτρια και το 16% λίγο ή ελάχιστα.

Τι λένε για την ακρίβεια

Στο ερώτημα ποια κατηγορία εξόδων σας προβληματίζει περισσότερο το 36% είπε το ηλεκτρικό ρεύμα, το 22% τα τρόφιμα, το 22% τα καύσιμα, το 6% το φυσικό αέριο, 5% άλλη, 9% ΔΓ/ΔΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στη Σάμο: Αναζωπύρωση λόγω των ανέμων – Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση: «Εκτσογλανισμός είναι η ατιμωρησία των ανθρώπων της εξουσίας» - Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία

Τουρισμός για Όλους: Στις 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Τι είπε ο Κικίλιας στο OPEN

Έχασε τη μάχη της Φέτας η Δανία: Παρέβη τις υποχρεώσεις της αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΣΥΡΙΖΑΜέΡΑ 25Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα ΔημοκρατίαδημοσκόπησηΕλληνική ΛύσηΠΑΣΟΚΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραΚΚΕ