Πολιτική|15.07.2022 07:25

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασισμένος να μην πέσει στην παγίδα διχασμού ο Αλέξης Τσίπρας - Σκληρή κριτική σε Μητσοτάκη

Βούλα Κεχαγιά

Αποφασισμένος να μην πέσει στην παγίδα του διχασμού που συνειδητά στήνει ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το είπε αλλά και το έδειξε με σαφήνεια στη Βουλή μία ημέρα μετά την απόπειρα του πρωθυπουργού να συνδέσει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την εμπρηστική επίθεση στον όμιλο Real. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να απέφυγε να ακολουθήσει τον «τοξικό κατήφορο που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης» όχι όμως και την σκληρή κριτική προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού τον οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέναντι στην τοξικότητα που καλλιεργεί ο πρωθυπουργός βρίσκεται στην γνωστή φράση του Ηλία Ηλιού «θα σάς ταράξουμε στην νομιμότητα» έστω και παραφρασμένη: «Ετσι και εμείς, θα σάς ταράξουμε στη νομιμότητα, στην πολιτική ψυχραιμία, στη νηφαλιότητα και στην υπευθυνότητα» σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γίνεται σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική πόλωσης που καλλιεργεί το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρώντας να χρεώσει τοξικότητα στην Κουμουνδούρου. «Τον χορό του διχασμού αν θέλετε μπορείτε να τον χορέψετε μόνοι σας μαζί με τους οργανοπαίκτες των συμφερόντων και τους χειροκροτητές της “ενημέρωσης 108” όπως συνηθίζει να αναφέρεται στην ενημέρωση στη χώρα μας μετά την 108η θέση που κατέλαβε στην παγκόσμια κατάταξη σε θέματα ελευθερίας του Τύπου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να τον παρασύρει σε ένα παιχνίδι που θα δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα, προκαλώντας τοξικές συνθήκες τις οποίες και θα επιχειρεί να καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Την τακτική βεβαίως αυτή την αποδίδει στο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κατά την Κουμουνδούρου έχει εγκλωβιστεί μέσα στις ίδιες τις παλινωδίες του, αλλά και στις αντιλαϊκές πολιτικές του που τού προκαλούν κλιμακούμενη φθορά. Σε σημείο μάλιστα που να αποκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους «τσογλάνια» και να καταδικάζει την αξιωματική αντιπολίτευση ως «εμπρηστή και τρομοκράτη».

Κατά την ανάγνωση που κάνει η Κουμουνδούρου μετά την προκλητική προσπάθεια του υφυπουργού Παιδείας να αναθεωρήσει την ιστορία αναφορικά με την πτώση της Χούντας και τον ρόλο του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση επιχειρεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον ενός ακροδεξιού ακροατηρίου αλιεύοντας ψήφους από αυτό το κομμάτι του εκλογικού σώματος κάτι που όπως σημειώνουν στελέχη της έκανε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών χαϊδεύοντας τα αυτιά ακροδεξιών στοιχείων και κινήσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενεργειακός εφιάλτης και σχέδιο «έκτακτης ανάγκης» - Ο σχεδιασμός του Μαξίμου για επάρκεια και τιμές

Κορονοϊός: Μπάχαλο στα νοσοκομεία με ασθενείς covid - Στοιβαγμένοι στα επείγοντα περιμένοντας για κρεβάτι

Power Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές στους δικαιούχους - Διεύρυνση του προγράμματος αλλά αντιδράσεις για τα ποσά

Οι Αμερικανοί βουλευτές «μπλόκαραν» τα τουρκικά F16 - Οι πολιτικές Ερντογάν, οι S-400 και τα «παζάρια» στο ΝΑΤΟ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο

Ποια ήταν η Χιροσίμα της Βραζιλίας: Η τραγωδία που ακόμα και σήμερα 72 χρόνια μετά ουδείς έχει ξεχάσει

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα