Πολιτική|20.07.2022 07:40

ΣΥΡΙΖΑ: Με φόντο την αποφυλάκιση Λιγνάδη ανεβάζει τους τόνους - Ομιλία Τσίπρα σε εκδήλωση για το κράτος δικαίου

Βούλα Κεχαγιά

Το κλίμα τοξικότητας που κατά την Κουμουνδούρου συντηρεί μεθοδικά η κυβέρνηση τροφοδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση με εστία έντασης τις τελευταίες ημέρες την αποφυλάκιση Λιγνάδη και την κριτική που ασκείται στη σχετική δικαστική απόφαση. Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντούν στην κυβέρνηση πως τοξικότητα, την οποία επικαλείται όψιμα η κυβέρνηση, δεν είναι η κριτική στην αδικία, αλλά η συγκάλυψη. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ημέρες πρωτοβουλίες που θα κινούνται προς την κατεύθυνση του να πέσει περισσότερο φως σ’ αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση που λειτουργεί κατά τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προκλητικά απέναντι στο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διερωτάται από πότε η επισήμανση της αλήθειας θεωρείται λαϊκισμός αναφερόμενη στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που χαρακτήρισε ως λαϊκισμό και δημαγωγία την κριτική που ασκείται σε μία δικαστική απόφαση γεμάτη αντιφάσεις. «Τυφλωμένοι από την αλαζονεία της εξουσίας αδυνατούν να ακούσουν την κοινωνία που αντιδρά μπροστά σ’ αυτήν την αδικία και δε σωπαίνει» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τους ισχυρισμούς του κ. Οικονόμου ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να φτιάξει ένα νέο κίνημα αγανακτισμένων κάνοντας συγχρόνως λόγο για «χυδαιότητα». Την ίδια δε ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, λίγες ημέρες μετά την απόπειρά του να συνδέσει τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ με την εμπρηστική επίθεση στον Real ζητούσε από την αξιωματική αντιπολίτευση: «Ας διαφυλάξουμε την πολιτική αντιπαράθεση προτού καταλήξει σε μακελειό χυδαιότητας».

Το ερώτημα προς την κυβέρνηση για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θέτουν ένα και μόνο ερώτημα προς την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη: Γιατί προσβάλλονται τόσο πολύ από την κριτική στον καταδικασμένο βιαστή Λιγνάδη και γιατί ενοχλούνται από τη δίκαιη κριτική στις αντιφάσεις της συγκεκριμένης απόφασης. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι την απάντηση τη γνωρίζει ήδη ο ελληνικός λαός ο οποίος όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές «θα αποφασίσει για μία πιο δίκαιη κοινωνία». Μιλούν για αλαζονεία της κυρίας Μενδώνη και του κυρίου Μητσοτάκη που φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν την «εύλογη και υπερκομματική κριτική». Δηλαδή, δε βλέπουν κοινωνικές αντιδράσεις στα θέατρα και τις μουσικές σκηνές σε ολόκληρη τη χώρα αλλά ενεργούμενα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την Πέμπτη σε εκδήλωση με θέμα «Κράτος Δικαίου σε κρίση» με αφορμή και την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ). Θα μιλήσουν επίσης οι Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, η Χριστίνα Κουλούρη Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, η Κατερίνα Λαμπρινού Δρ Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, η Διονυσία Μπιτζούνη Αρεοπαγίτης ε.τ., ο Αντώνης Ρουπακιώτης πρώην υπουργός Δικαιοσύνης- πρ. πρόεδρος  ΔΣΑ και ο Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιογράφος-συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης ΤσίπραςΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ