Πολιτική|26.07.2022 15:07

Καμίνης για παρακολουθήσεις - Predator: Το σκάνδαλο παραμένει γιατί η ΕΥΠ υπάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου

Αλέξανδρος Διαμάντης

Για «σκάνδαλο» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Καμίνη με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, στον απόηχο και της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη. 

Μιλώντας, στη Βουλή ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η ΑΔΑΕ όταν ο κ. Κουκάκης ζήτησε στοιχεία θα έπρεπε να του παρασχεθούν, ωστόσο στο μεσοδιάστημα, όπως επισήμανε, ήρθε η κυβέρνηση με τροπολογία που έλεγε ότι η ΑΔΑΕ δεν υποχρεούται να δώσει καμία πληροφορία, αν η παρακολούθηση του τηλεφώνου του έγινε  για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και η διάταξη αυτή ψηφίστηκε αναδρομικά.

«Η μεθόδευση έγινε για να μην πληροφορήσει η ΑΔΑΕ τον κ Κουκάκη. Καταλαβαίνετε πώς συνδέονται όλα αυτά», είπε απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η αρμοδιότητα δεν εμπίπτει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Το σκάνδαλο παραμένει γιατί η ΕΥΠ υπάγεται απ ευθείας στον πρωθυπουργό. Εμείς θα δώσουμε συνέχεια», είπε και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο που έχει στη διάθεσή της. Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνηση ότι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν το έχει αγοράσει η ΕΥΠ δεν «μας καθησυχάζει. «Αναλογιζόμενος την χοντροκομμένη μεθόδευση της κυβέρνησης (σσ. για τον κ. Κουκάκη) δεν θεωρώ διόλου απίθανο οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων να γίνεται με outsourcing. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βουλήειδήσεις τώραΠάνος Καμμένος