Καμίνης για παρακολουθήσεις - Predator: Το σκάνδαλο παραμένει γιατί η ΕΥΠ υπάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΓια «σκάνδαλο» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Καμίνη με αφορμή την υπόθεση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, στον απόηχο και της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.
Μιλώντας, στη Βουλή ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι η ΑΔΑΕ όταν ο κ. Κουκάκης ζήτησε στοιχεία θα έπρεπε να του παρασχεθούν, ωστόσο στο μεσοδιάστημα, όπως επισήμανε, ήρθε η κυβέρνηση με τροπολογία που έλεγε ότι η ΑΔΑΕ δεν υποχρεούται να δώσει καμία πληροφορία, αν η παρακολούθηση του τηλεφώνου του έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και η διάταξη αυτή ψηφίστηκε αναδρομικά.
«Η μεθόδευση έγινε για να μην πληροφορήσει η ΑΔΑΕ τον κ Κουκάκη. Καταλαβαίνετε πώς συνδέονται όλα αυτά», είπε απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.
Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η αρμοδιότητα δεν εμπίπτει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό.
«Το σκάνδαλο παραμένει γιατί η ΕΥΠ υπάγεται απ ευθείας στον πρωθυπουργό. Εμείς θα δώσουμε συνέχεια», είπε και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο που έχει στη διάθεσή της. Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνηση ότι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν το έχει αγοράσει η ΕΥΠ δεν «μας καθησυχάζει. «Αναλογιζόμενος την χοντροκομμένη μεθόδευση της κυβέρνησης (σσ. για τον κ. Κουκάκη) δεν θεωρώ διόλου απίθανο οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων να γίνεται με outsourcing.
- Διαμελισμός Βρετανού τουρίστα από ελικόπτερο: Πώς έγινε το τρομακτικό δυστύχημα – Μιλούσε στο τηλέφωνο ή προσπαθούσε να βγάλει selfie
- ΤΕΚΑ: Ποιοι ασφαλισμένοι θα ενταχθούν στο νέο ταμείο το 2023 - Ερχεται το MyTeka
- Δύο νέες μελέτες ρίχνουν φως στα αίτια της οξείας ηπατίτιδας που εντοπίζεται σε παιδιά – Τα ευρήματα
- Τουρισμός για Όλους: Πότε ανακοινώνονται οι πρώτοι δικαιούχοι – Πότε θα ξαναγίνει κλήρωση
- Η στρατηγική του «θυσιαζόμενου πιόνιου», τα εκατομμύρια του εκλεκτού του Αυγενάκη και η εμπλοκή του Παπαστεργίου στις άδειες της «Βιολάντα»
- «Εκτίθενται οι θεσμοί»: Γιατί οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη είναι οργισμένοι με τις εκταφές - εξπρές
- Στα «χαρακώματα» με το Μεταφορών οι οδηγοί ταξί: Θύελλα αντιδράσεων στη διαβούλευση και στο βάθος... απεργίες διαρκείας
- Οι αιχμηρές αναφορές Δένδια για τις δημοσκοπικές επιδόσεις και τα μηνύματα στο γαλάζιο εσωτερικό