Πολιτική|27.07.2022 19:13

Μητσοτάκης για Gov.gr Wallet: Είναι εκσυγχρονισμός που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και την μετάβασή του είναι σε μια πιο δίκαια κοινωνία

Αλέξανδρος Διαμάντης

Για ψηφιακή επανάσταση που συντελείται στη χώρα μας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα. «Νομίζω ότι η ψηφιακή επανάσταση που συντελείται στη χώρα μας, έγκειται ακριβώς σε αυτό, ότι τρία υπουργεία και πάρα πολλά στελέχη, συνεργάζονται, έχοντας σπάσει αυτά τα στεγανά. Αυτό που γίνεται σήμερα, δεν ήταν καθόλου δεδομένο πριν από κάποια χρόνια και είναι ένα συνολικό κέρδος για τον τρόπο λειτουργίας της κρατικής μηχανής και μια κατάκτηση της χώρας, όχι της κυβέρνησης, που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμη», είπε ο πρωθυπουργός ενώ νωρίτερα είχε μιλήσει για την περίοδο που είχε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τότε, όπως είπε, «αν και είχε στο μυαλό του ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση προκειμένου να απλοποιήσουμε την επικοινωνία κράτους – πολίτη, το υπουργείο ήταν κατ' όνομα ψηφιακής διακυβέρνησης».

Επανερχόμενος στο σήμερα εξήγησε ότι συνεργάστηκαν τρία Υπουργεία προκειμένου να έρθει αυτό το αποτέλεσμα και «να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο πολίτης και να επιταχυνθεί η μετάβαση του κράτους στη νέα ψηφιακή εποχή». Αυτό είναι συλλογικό κέρδος για την κρατική μηχανή. Ως Πολιτεία μπορούμε να προχωρούμε σε στοχευμένες δράσεις καθώς μας το επιτρέπει η τεχνολογία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας έχει γίνει αρκετή δουλειά για να παρουσιαστεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ενώ έθεσε ως στόχο την περαιτέρω απλοποίηση του κράτους. «Υπάρχουν πάρα πολλές πτυχές της κρατικής λειτουργίας που πρέπει να απλοποιηθούν. Γι' αυτό και χτίσαμε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε αυτή τη λογική», είπε και προσέθεσε: «Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι εκσυγχρονισμός που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και γι αυτό η μετάβασή του είναι σε μια πιο δίκαια κοινωνία».

Κλείνοντας εξήγησε ότι ο πήχης των προσδοκιών συνεχώς ανεβαίνει και απευθυνόμενος προς τους παριστάμενους υπουργούς είπε «δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε». Πρέπει να εργαζόμαστε για να προσφέρουμε πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες», είπε ο πρωθυπουργός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚυριάκος Μητσοτάκηςψηφιακή ταυτότηταδίπλωμα οδήγησης