Πολιτική|15.02.2019 16:43

Τα «ναι» και τα «όχι» στη Βουλή που έκριναν την αναθεώρηση 

Κατερίνα Τζαβάρα

«Όχι» στο άρθρο 30 για την άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και στο 32 για αποσύνδεση της εκλογής του ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα από τη διάλυση της Βουλής, ψήφισαν ο Νίκος Κοτζιάς, η Φωτεινή Βάκη και ο Νίκος Φίλης.

Ο Σταύρος Κοντονής ψήφισε «ναι» στο άρθρο 3 για το ουδετερόθρησκο, «όχι» στο 30  και το 32 για την εκλογή ΠτΔ, όχι στο 38 και 84 για την εποικοδομητική ψήφο δυσπιστίας, όπως και στο 73 για την καθιέρωση λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Η Νίνα Κασσιμάτη ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3 όπως και στο 33 για τον πολιτικό όρκο, στο 62 για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας και στο 101α για τις ανεξάρτητες αρχές, ενώ ψήφισε «όχι» στο 30, το 32, το 34 και το 35 για την εκλογή ΠτΔ,  καθώς και στο 38 και στο 84 για την εποικοδομητική ψήφο δυσπιστίας.

Η Έλενα Κουντουρά ψήφισε «παρών» στο άρθρο 3 για την κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας όπως και στο άρθρο 33 παρ. 2 για την κατοχύρωση του πολιτικού όρκου. Ψήφισε επίσης «ναι» στο άρθρο 16 της πρότασης της ΝΔ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η Κατερίνα Παπακώστα ψήφισε «όχι» στο άρθρο 33 και στο άρθρο 59 για τον πολιτικό όρκο και «ναι» στο άρθρο 16.

«Ναι» στο άρθρο 16 για την ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση ψήφισαν επίσης ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιάννης Σαρίδης, ο Γιώργος Δημαράς, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Γιώργος Αμυράς, ο Σπύρος Λυκούδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο Σπύρος Δανέλης, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς ψήφισε επίσης «ναι» στο άρθρο 3 ενώ ο Κωνσταντίνος Κατσίκης ψήφισε «όχι» σε όλα τα άρθρα για την εκλογή Προέδρου.

Ο Βασίλης Κόκκαλης ψήφισε «παρών» σε όλες τις παραγράφους του άρθρου 3 για τη θρησκευτική ουδετερότητα, ναι σε όλα τα άρθρα με βάση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ  για τον ΠτΔ και «όχι» στο άρθρο 16.

«Ναι» σε όλες τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ο Τέρενς Κουίκ όπως και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ο Κώστας Ζουράρις ψήφισε «παρών» σε όλες τις παραγράφους του άρθρου 3 και στον πολιτικό όρκο.

Εκτός από το άρθρο 16 ο Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε «ναι» στο 32 για την προεδρική εκλογή.

Επίσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ψήφισε «ναι» στο άρθρο 3 και «όχι» στα άρθρα για την εκλογή Προέδρου.

Ο Γιώργος Αμυράς ψήφισε «όχι» στο άρθρο 3, «ναι» στην ερμηνευτική και στις διατάξεις για τον πολιτικό όρκο, «ναι» στο 32 αλλά «όχι» στο επίμαχο άρθρο 30.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης καταψήφισε τα πάντα γύρω από το ουδετερόθρησκο 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

αναθεώρησηψηφοφορίαΒουλήβουλευτές