Πολιτική|25.08.2022 13:28

Υπόθεση παρακολουθήσεων: «Mea culpa» από Οικονόμου - Θα μπορούσε να αποφευχθεί η αναφορά μου στην Σταμούλη

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Mea culpa» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την χθεσινή του αναφορά στη δημοσιογράφο του Politico, Νεκταρία Σταμούλη, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Χθες, καθ’ υπερβολή και θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί η αναφορά μου στην κυρία Σταμούλη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, ξεκαθαρίζοντας ότι η ελευθερία του Τύπου είναι απόλυτα σεβαστή.

«Κανείς δεν διαφωνεί για τον κομβικό ρόλο του δημοσίου διαλόγου, ορισμένοι λόγω θέσης έχουν προνόμια, όπως πολιτικοί και δημοσιογράφοι λόγω της θέσης τους. Χθες στο Politico δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ με ανακρίβειες προς τα γεγονότα, η κυβέρνηση, ως όφειλε, αντέδρασε τόσο με ανακοίνωσή της όσο και με επιστολή προς το Politico, αυτό σήμερα προβαίνει σε μερική ανασκευή του χθεσινού δημοσιεύματος που αποδεικνύει το δίκαιό μας. Τι έχουν να πουν σήμερα όσοι μας κατηγορούσαν χθες; Από που και ως που απειλείται η ελευθερία του Τύπου; Αυτή απειλείται όχι από το διάλογο αλλά από τη μονολιθικότητα και τη σιωπή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων τόνισε ότι κυβέρνηση από πρώτη στιγμή δεσμεύτηκε θα προχωρήσει διαλεύκανση υπόθεσης στο πλαίσιο που ορίζει η νομοθεσία. «Η Βουλή ανέλαβε έρευνα, συζητήσεις ΕΥΠ απόρρητες, όπως γνωστοποίησε Τασούλας συνεδρίαση μεταδιδόταν επιλεκτικά σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης για να παραβιαστεί το απόρρητό της», σημείωσε προσθέτοντας ότι οι επιλεκτικές διαρροές δημιουργούν ένα δόλιο αφήγημα που δεν μπορεί να απαντηθεί επί της ουσίας.

«Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει τι συμβαίνει, οφείλει πρώτα να περιφρουρήσει τους θεσμούς. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντισταθεί στα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται διάφοροι. Κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι μπορούν να βγουν κερδισμένες από την αστάθεια σε μια ακόμα ευρωπαϊκή χώρα. Μέσα από τη θεσμική λειτουργία, θα διερευνηθούν όλα. Η κυβέρνηση εγγυάται τη σταθερότητα για να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή

Σχετικά με την αυριανή συζήτηση ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός θα προσέλθει αύριο με δύο βασικούς άξονες, αφενός τον προσδιορισμό του ζητήματος της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη στις σωστές διαστάσεις, αφετέρου τι πρέπει να γίνει από εδώ και μέρα για να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με παρόμοιες καταστάσεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

PoliticoΓιάννης ΟικονόμουΚυριάκος Μητσοτάκηςπαρακολουθήσειςειδήσεις τώρα