Πολιτική|30.08.2022 10:26

Κακλαμάνης: Πρέπει να μπει θεσμικό πλαίσιο - Δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι

Newsroom

Την αντίθεσή του αναφορικά με τη διάταξη που στερεί τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται αν παρακολουθούνται από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφαλείας, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra Channel,  ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η συγκεκριμένη διάταξη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

«Πρέπει να μπει ένα τέτοιο θεσμικό πλαίσιο κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας πω ότι θεωρώ πως μέσα στη συζήτηση που θα γίνει, η τροπολογία που είπε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου πρέπει να μπει ξανά στο τραπέζι. Υπήρχε ένα σκεπτικό που έγινε τότε αλλά δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι και τι κακό έχω κάνει», δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνη.

Σημειώνεται, ότι ο σχετικός νόμος που δίνει το δικαίωμα στην ΕΥΠ να παρακολουθεί τους πολίτες, επικαλούμενη την εθνική ασφάλεια, χωρίς όμως εκείνοι να μπορούν να το μάθουν από την ΑΔΑΕ ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2021 από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν αλλαγή του νόμου κάτι που, μέχρι στιγμής, απορρίπτει η κυβέρνηση.

Ο κ. Κακλαμάνης αναρωτήθηκε, παράλληλα, γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει κινηθεί νομικά κατά της ΕΥΠ για την παρακολούθησή του προκειμένου, με αυτόν τον τρόπο, να μάθει τους λόγους για τους οποίους είχε τεθεί υπό παρακολούθηση. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μιλώντας στο Open, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη και ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου, όπως είπε, να απαντηθούν.

Το βίντεο με την τοποθέτηση του Ν. Κακλαμάνη:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παρακολουθήσειςΝικήτας ΚακλαμάνηςΠΑΣΟΚΝέα Δημοκρατίαειδήσεις τώρα