Πολιτική|11.09.2022 13:36

ΔΕΘ 2022 - Κ.Μητσοτάκης: «Απειλές έχουν ειπωθεί στο παρελθόν και έχουμε συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν και εκτιμώ πως θα ξανασυναντηθούμε»

Newsroom

Την πρόθεσή του να συναντηθεί εκ νέου με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Τουρκία προκαλεί την ένταση αλλά επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα ως αυτήν που προκαλεί.

«Είναι προβληματική η διαρκής επιθετικότητα που εκπέμπεται συνολικά από το τουρκικό πολιτικό κατεστημένο. Κατανοώ πως ενόψει των εκλογών τα κόμματα υπερθεματίζουν σε εθνικισμό. Τα τουρκικά κόμματα όμως δηλητηριάζουν την τουρκική κοινωνία και υπονομεύουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δεν θα ακολουθήσουμε στην επιθετικότητα τον κ. Ερντογάν. Από την άλλη θα επιμένουμε να δίνουμε σαφείς απαντήσεις. Ενώ η Τουρκία προκαλεί την ένταση επιχειρεί να παρουσιάσει την Ελλάδα αυτή που προκαλεί. (…) Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε με μεγαλύτερη συνέπεια τις συμμαχίες μας, θα εξοπλίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά θα συνεχίσουμε να κρατούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Δεν είμαι εγώ αυτός που είπα “Ερντογάν γιοκ”. (…) Άλλωστε αυτά έχουν ειπωθεί στο παρελθόν και έχουμε συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν και εκτιμώ πως θα ξανασυναντηθούμε», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

ελληνοτουρκικάΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώραΔΕΘ 2022ΔΕΘ