Πολιτική|12.09.2022 07:16

Η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση από τις πρώτες κάλπες

Βούλα Κεχαγιά

Προοδευτική κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής. Αυτός είναι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις επόμενες εκλογές και τον περιέγραψε με σαφήνεια ο Αλέξης Τσίπρας στο Φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος “Σπούτνικ” λίγες ώρες αφότου από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωνε ότι ο δικός του σχεδιασμός είναι να “κάψει” τις κάλπες της απλής αναλογικής για να διεκδικήσει την αυτοδυναμία της ΝΔ σε δεύτερες εκλογές.

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου εκδηλώθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και τη διαπίστωση πως ο κ. Μητσοτάκης “πρωταγωνίστησε σε ένα κακόγουστο σόου κράτους που παραπέμπει σε καθεστώτα ελέω Θεού μοναρχών”. Κι αυτό διότι ισχυρίστηκε ότι είναι βαθιά δημοκράτης επειδή επέτρεψε στους δημοσιογράφους να πάνε στη ΔΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία ομιλία κατά την οποία ανέθεσε στους νέους να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα δεν παρέλειψε να απαντήσει με σκληρό τρόπο στα όσα είπε ο πρωθυπουργός περί “πολιτικής τερατογένεσης” εφόσον επιτευχθεί στις εκλογές της απλής αναλογικής συνεργασία του δεύτερου κόμματος με το τρίτο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Τερατογένεση είναι αυτά που γέννησε και εξέθρεψε ο κ. Μητσοτάκης, τέρατα είναι αυτοί που βιάζουν τη δημοκρατία”. 

Τσίπρας: Φουλ επίθεση σε Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη συνολική πρωθυπουργική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα η αντίδρασή του στο δίλημμα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας από τους πολίτες να αποφασίσουν εάν θα επιλέξουν δεύτερη φορά πρόοδο ή αν θα ρισκάρουν δεύτερη φορά συμφορά ήταν: Κοίτα ποιος μιλάει… “Μιλάει τώρα αυτός για συμφορά απευθυνόμενος στην παράταξη που κράτησε όρθια τη χώρα και την κοινωνία, που απελευθέρωσε την οικονομία από τα μνημόνια και την επιτροπεία, που ρύθμισε το χρέος για να μπορούμε σήμερα να έχουμε το κεφάλι έξω από το νερό” . Δεν είπε όμως μόνο αυτά. Έψεξε τον κ. Μητσοτάκη διότι ταυτίζει το προσωπικό του συμφέρον με το εθνικό συμφέρον, την προσωπική του πολιτική επιβιωση με την τύχη της χώρας, που υπονομεύει τη θεσμική και δημοκρατική ομαλότητα, αλλά και γιατί έφθασε σε σημείο να ανακηρύξει τον εαυτό του σε “κυβερνήτη” κάτι που είχε να ακουστεί από τα τέλη της δεκαετίας του ‘ 30 από τα χείλη του δικτάτορα Μεταξά!

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για καθεστώς που ακολουθεί άθλιες μεθόδους, που έστησε παρακράτος για να εδραιώσει τη θέση του στην εξουσία και για να εξασφαλίσει τα κέρδη των λίγων και εκλεκτών που τον στήριξαν για να εκλεγεί, ως αντίδωρο για να συνεχίζουν να τον στηρίζουν. Αναφέρθηκε στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεις με τις “οργουελικές επισυνδέσεις” μιλώντας για κακοποίηση του κράτους δικαίου και απευθυνόμενο στον “πρωθυπουργό των υποκλοπών και του παρακράτους” είπε: “Αφού σάς αρέσει τόσο πολύ να μάς ακούτε και γι’ αυτό παγιδέψατε το κινητό τηλέφωνο του Χρήστου Σπίρτζη, ακούστε καλά τη φωνή που βγαίνει από εμάς εδώ αλλά και χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες. Τελειώσατε”!  Σημειωτέον πως η Κουμουνδούρου σχολίασε νωρίτερα το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει και να διαψεύσει πως ο κ. Σπίρτζης εκτός από το Predator μπορεί να παρακολουθείται και από την ΕΥΠ και σχολίασε καυστικά τις πρωθυπουργικές αναφορές σε εσωτερικούς εχθρούς που επιθυμούν να προκαλέσουν πολιτικά αστάθεια ζητώντας εκλογές. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώρα