Πολιτική|12.09.2022 16:43

Γενί Σαφάκ: Είναι προκλητική η συμφωνία Γαλλίας - Κύπρου

Μαρία Ζαχαράκη

Σε ρεπορτάζ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ αναφέρει ότι «σε μια περίοδο που οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας βρίσκονται στο ζενίθ, η Γαλλία και η "Ε/Κ Διοίκηση Νοτίας Κύπρου" προχώρησαν σε μια προκλητική κίνηση εναντίον της Τουρκίας. Η Γαλλία και η "Ε/Κ Διοίκηση Νοτίας Κύπρου' υπέγραψαν συμφωνία που διευκολύνει την εκκένωση των Γάλλων σε περίπτωση ενδεχόμενου πολέμου ή κρίσης. Σύμφωνα με τον Ε/Κ Τύπο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Γαλλίδα ΥΠΕΞ Colonna επέκρινε την πρόσφατη ρητορική της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της "Νότιας Κύπρου" και δήλωσε ότι ‘η επιθετική ρητορική της Τουρκίας αυξάνει την αστάθεια στην περιοχή"».

Κριτική αντιπολίτευσης στο «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» - Δημιουργεί αρνητική αντίληψη για την Τουρκία

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και αρμόδιος τομεάρχης εξωτερικής πολιτικής, Ουνάλ Τσεβικόζ, σε δηλώσεις του στο διαδικτυακό κανάλι της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Καράρ (KRTTV) άσκησε κριτική στην κυβέρνηση όσον αφορά την πολεμική που έχει ανοίξει με την Ελλάδα.

«Η δήλωση του προέδρου 'θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα' αναστάτωσε την ατμόσφαιρα. Έγινε αντιληπτή ως απειλή. Πολλές χώρες, αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ, τάχθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας. Αυτός είναι ο κύριος σκοπός ούτως ή άλλως. Η Ελλάδα το χρησιμοποιεί αυτό Το 'Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα' δεν είναι διπλωματικός λόγος. Δημιουργεί μια αρνητική αντίληψη για την Τουρκία. Δημιουργεί την εντύπωση ότι η Τουρκία θέλει να εφαρμόσει εξωτερική πολιτική με τη βία. Δημιουργεί σοβαρή καχυποψία στον κόσμο’», είπε, προσθέτοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα προκαλεί την Τουρκία να χρησιμοποιήσει τους S-400.

«Η Ελλάδα θέλει να πυροδοτήσει μια σπίθα προκαλώντας την Τουρκία. Η Τουρκία δεν πέφτει σε αυτή την παγίδα προς το παρόν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΓενί ΣαφάκΤουρκία