Πολιτική|14.09.2022 16:09

Απάντηση Μηταράκη σε Σοϊλού: «Η Τουρκία προσπαθεί να κατηγορεί Ελλάδα και ΕΕ για την αποτυχία της να προστατεύσει τα σύνορά της»

Newsroom

Απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού δίνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην Τουρκία.

«Η Τουρκία συνεχίζει να προσπαθεί να κατηγορεί Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποτυχία τους να προστατεύσουν τα εξωτερικά τους σύνορα. Η Τουρκία πρέπει να παρέχει προστασία στους πρόσφυγες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και όχι να τους ωθεί προς τα εμπρός», γράφει αρχικά σε ανάρτησή του ο κ. Μηταράκης.

Όπως τονίζει στο τέλος, «Η Ελλάδα αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο υποτιθέμενο θανατηφόρο περιστατικό».

Σουλεϊμάν Σοϊλού για Ελλάδα: «Πανάθεμα την ανθρωπιά σας!»

Ένα οργισμένο Tweet κατά της Ελλάδας ανήρτησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, με αφορμή τη χθεσινή τραγωδία στο Αιγαίο με τους 6 μετανάστες νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

«Πανάθεμα την ανθρωπιά σας! Συγνώμη για τις παρακάτω εικόνες... Άλλη μία σφαγή από Έλληνες μεταναστών και αθώων παιδιών που ήθελαν να περάσουν από τον Λίβανο στην Ιταλία. Από τα δύο αδέρφια, ο Asim ήταν 9 μηνών και ο Abdulvahap 4 ετών.

Ευρώπη και Ελλάδα! Είστε υπεύθυνοι για αυτές τις σφαγές», γράφει ο Τούρκος ΥΠΕΣ, κατηγορώντας την Ελλάδα για άλλη μία βίαιη επαναπροώθηση μεταναστών προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μετανάστεςειδήσεις τώραΝότης ΜηταράκηςΕυρωπαϊκή ΈνωσηΤουρκίαελληνοτουρκικά