Πολιτική|14.09.2022 17:34

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ειρήνη Παππά υπήρξε σε όλη της τη ζωή άνθρωπος προοδευτικός, προσηνής και με χιούμορ

Newsroom

Την ηθοποιό Ειρήνη Παππά αποχαιρετά με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Η ηθοποιός - σύμβολο, η παγκόσμια Ελληνίδα, η Bella Greca Ειρήνη Παππά έφυγε σήμερα», αναφέρει αρχικά.

«Η Ειρήνη Παππά διέγραψε μια διεθνή καριέρα που ίσως καμία άλλη Ελληνίδα ηθοποιός διέγραψε πριν και μετά από αυτή. Επί 40 χρόνια πρωταγωνιστούσε σε διεθνείς παραγωγές στον κινηματογράφο και το θέατρο κάνοντας καλλιτέχνες, διανοούμενους και κοινό να παραμιλούν με τις ερμηνείες και την ομορφιά της», συμπληρώνεται.

Έπειτα, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει: «Χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία αρχαία Ελληνίδα", αφού είχε εκπλήξει με την παρουσία της στην τριλογία αρχαίου δράματος του Μιχάλη Κακογιάννη, κρατώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες Ηλέκτρα, Τρωάδες και Ιφιγένεια. Στην ταινία Ζ του Κώστα Γαβρά ανέλαβε τον ρόλο της συζύγου του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και συνέβαλε στην αρτιότητα μιας ταινίας που αποτέλεσε διεθνή καταγγελία κατά της δικτατορίας. Είχε συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, με τον οποίο δημιούργησαν δύο δίσκους που κυκλοφόρησαν διεθνώς, με εκείνη ερμηνεύτρια, τις Ωδές και τις Ραψωδίες».

Όπως τονίζει στη συνέχεια: «Υπήρξε σε όλη της τη ζωή άνθρωπος προοδευτικός, προσηνής και με χιούμορ. Η ίδια προσδιόριζε τον εαυτό της ως "ανεξάρτητη αγωνίστρια". Χαρακτηριστικό της στάσης ζωής της υπήρξε η δήλωσή της για τον δάσκαλο πατέρα της: "Με έμαθε ότι υπάρχει μόνο μία αριστοκρατία, αυτή του πνεύματος. Δεν υπάρχουν κύριοι και επίσημοι, αλλά άνθρωποι"».

«Το 2000 της απονεμήθηκε ο τίτλος της "Γυναίκας της Ευρώπης". Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους και τους συναδέλφους της», καταλήγει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ