Πολιτική|15.09.2022 07:18

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Στέλιου Πέτσα - Υπήρξαν τέσσερις προσαγωγές

Newsroom

Παρέμβαση στο σπίτι του Στέλιου Πέτσα στη Σταμάτα Αττικής πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης μέλη του «Ρουβίκωνα», ανεβάζοντας βίντεο και φωτογραφίες σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους. Σύμφωνα με το OPEN, υπήρξαν τέσσερις προσαγωγές από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο, ωστόσο όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα.

Ο Στέλιος Πέτσας, με μήνυμα στα social media έγραψε : «Η αποψινή φασιστική επίθεση στο σπίτι μου – την ώρα που βρίσκονταν μέσα η ανήλικη κόρη μου – ας προβληματίσει όσους καλλιεργούν το μίσος. Ο βανδαλισμός και η τρομοκράτηση δεν είναι πολιτική. Πρέπει να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο που προστατεύει τη δημοκρατία μας από τέτοιες επιθέσεις».

Το πρωί της Τρίτης ο Στέλιος Πέτσας έκανε μία δήλωση για την ακρίβεια η οποία προκάλεσε αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το κόστος αλλαγής της εγκατάστασης φυσικού αερίου σε πετρέλαιο για τη θέρμανση το χειμώνα, το οποίο είναι υπέρογκο για τις τσέπες των πολιτών, ο ίδιος απάντησε κυνικά ότι «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, πεθαίνει».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρουβίκωναςειδήσεις τώραΣτέλιος Πέτσας