Πολιτική|16.09.2022 13:16

Πηγές ΝΔ: Καμία πρόκληση από Κυρανάκη σε Τζανακόπουλο - Ζήτησε να καταγραφούν στα πρακτικά οι απειλές του

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι σημειώθηκε καβγάς μεταξύ των βουλευτών Κυρανάκη - Τζανακόπουλου προχωρούν πηγές από την πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη,  ο Πρόεδρος της Εξεταστικής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, «ουδέποτε ζήτησε να αποχωρήσει ο κ. Κυρανάκης ή άλλο μέλος της επιτροπής».

Κατά τις ίδιες πηγές, αυτό που συνέβη είναι ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης Τζανακόπουλου στον κ. Δεμίρη, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ τόνισαν ότι δε νοείται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν συνεχώς αυθαίρετες κρίσεις απόψεων και ότι «εδώ είμαστε για να εξετάσουμε γεγονότα και πραγματικά στοιχεία». Αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, συνέβη διότι ο κ. Τζανακόπουλος φέρεται να απέδωσε στον κ. Δεμίρη την άποψη ότι «ο Διοικητής της ΕΥΠ είναι πάνω από το Σύνταγμα» κάτι που ουδέποτε δήλωσε ή υπονόησε ο κ. Δεμίρης.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε εκτός μικροφώνου τον κ. Κυρανάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να καταγραφούν αυτές οι απειλές στα πρακτικά καθώς παραβιάζουν την κοινοβουλευτική δεοντολογία ενώ η συνεδρίαση συνεχίστηκε κανονικά με όλα τα μέλη της μετά από μια πεντάλεπτη διακοπή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κωνσταντίνος ΚυρανάκηςΝέα ΔημοκρατίαΔημήτρης Τζανακόπουλοςειδήσεις τώρα