Πολιτική|18.09.2022 14:56

Τσίπρας στο ethnos.gr: Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το πολιτικό του αδιέξοδο, δεν θα του δώσουμε κανένα διέξοδο

Newsroom

Σε ερώτηση του ethnos.gr και της Βούλας Κεχαγιά για τον εκλογικό νόμο και γιατί δεν δέχεται «την πρόταση του κ. Μητσοτάκη», ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι "εγώ δεν είμαι κωλοτούμπας αλλά άμα θέλει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, να την κάνουμε μαζί την κωλοτούμπα". "Εγώ είμαι θεσμικός αλλά άμα θέλετε να γίνω μη θεσμικός". Είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα;», απάντησε αρχικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε το πολιτικό του αδιέξοδο και τη βαθιά συνειδητοποίηση ότι είναι απερχόμενος πρωθυπουργός και ψάχνει να βρει διέξοδο. Δεν θα του δώσουμε κανένα διέξοδο».

«Την αλλαγή του εκλογικό νόμου δεν την κάναμε το 2017-18 συνυπολογίζοντας σε κάποιες πολιτικές σκοπιμότητες που θα είχαμε το 2022-23. Αυτές είναι σκέψεις του κ. Μητσοτάκη που κάθε τρεις και λίγο σκέφτεται να αλλάξει τον εκλογικό νόμο που ο ίδιος ψήφισε».

«Είναι πάγια θέση αξιών αυτή που έχουμε. Για την ισοτιμία της ψήφου και για τη δυνατότητα η χώρα να γίνει μία ευρωπαϊκή δημοκρατία και να κυβερνιέται από κυβερνήσεις συνεργασίας πλατιάς δημοκρατικής και λαϊκής νομιμοποίησης. Άρα, δεν θα λειτουργήσω εγώ με βάση το πρόσκαιρο κομματικό συμφέρον αλλά με αυτό που θεωρώ ότι είναι σωστό για τον τόπο και τη δημοκρατία», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογικός νόμοςΑλέξης ΤσίπραςΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώρα