Πολιτική|21.09.2022 10:15

Καράογλου: Πώς διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού - Η εξομολόγησή του στο Open

Newsroom

Για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού μίλησε στο Open και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου μία μέρα μετά τη συγκλονιστική ανάρτησή του.

«Είναι πολύ σπάνιο γιατί και εγώ τώρα το έμαθα. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ποτέ ότι άνδρας μπορεί να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού γιατί σε κάθε 100 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού μία είναι σε άνδρα και 99 σε γυναίκες», είπε αρχικά επιβεβαιώνοντας πως είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση άνδρας να διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

«Η γυναίκα μου παρατήρησε στη δεξιά θηλή του στήθους μου ότι υπάρχει μία αναστροφή, μια έλξη προς τα μέσα δεν έδωσα βάση και ήθελα να το ξεπεράσω», συμπλήρωσε.

«Τελικά, χάρη στην πίεση της γυναίκας μου, του φύλακα άγγελού μου πήγαμε την επόμενη ημέρα στο γιατρό, έγινε ο υπέρηχος, έγινε η βιοψία. Αποδείχθηκε ότι ήταν καρκίνος», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Εννέα Σεπτεμβρίου πάντρευα τον γιο μου. Το μόνο που είπα στον γιατρό είναι ότι εγώ δεν πρόκειται να κάνω επέμβαση μέχρι να γίνει ο γάμος. Μετά το γάμο είμαι ανοιχτός. Πέρασε ο γάμος. Φορτωθήκαμε αυτό το βαρύ φορτίο εγώ με τη γυναίκα μου. Δεν είπαμε τίποτα σε κανένα γιατί δεν θέλαμε να στεναχωρήσουμε ή να επισκιάσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα που είχαμε και διαλέξαμε συμβολικά τη μέρα του Σταυρού, 14 Σεπτεμβρίου, μπήκα στο νοσοκομείο, έκανα χειρουργείο και δόξα το Θεό πήγαν όλα καλά», ανέφερε ο κ. Καράογλου.

Στην παρατήρηση πως ο καρκίνος του μαστού αν εντοπιστεί νωρίς είναι ιάσιμος ο κ. Καράογλου σημείωσε: «Αυτό μας έχει πει και ο γιατρός. Βεβαίως, αύριο το πρωί έχουμε ραντεβού με τον γιατρό για να μας δώσει οδηγίες και να δει τα ράμματα και πως εξελίσσονται. Σε κάθε περίπτωση αυτό που μας είπε είναι ότι όσο πιο νωρίς το αντιμετωπίσεις τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να νικήσεις».

«Από τη δική μου εμπειρία ήθελα να στείλω ένα μήνυμα, προκύπτουν κάποια ηθικά συμπεράσματα και βεβαίως υπάρχουν κάποια μηνύματα τα οποία ήθελα να στείλω. Το πρώτο μήνυμα και το πιο σημαντικό ισχύει για όλους εμάς, κανείς μας δεν είναι άτρωτος. Μιλάει ένας άνθρωπος που είναι 62 χρονών, δεν έχει πάει ποτέ σε γιατρό. Προσέχει το βάρος του, προσέχει τη διατροφή του, αθλούμαι όσο μπορώ, δηλαδή δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα», ανέφερε επίσης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καρκίνος του μαστούΘεόδωρος Καράογλουειδήσεις τώρα