Πολιτική|23.09.2022 07:15

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αδιέξοδο η εξεταστική για τις παρακολουθήσεις – Γιατί αποχώρησε η αξιωματική αντιπολίτευση

Βούλα Κεχαγιά

Σε αδιέξοδο οδηγείται με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο των υποκλοπών λόγω της επίμονης άρνησης της πλειοψηφίας να δεχτεί ως μάρτυρες -ώστε να καταθέσουν ενώπιον της-, πρόσωπα που συνδέονται με τις υποκλοπές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την απόρριψη του αιτήματός του να κληθεί στην Επιτροπή ο κ. Φέλιξ Μπίτζιος, ένα πρόσωπο που αποδεικνύεται κομβικό και κρίσιμο, μετά  και τις αποκαλύψεις του Inside Story πως ήταν ένας από τους δύο βασικούς μετόχους της εταιρείας Intellexa που εμπορεύεται στην Ελλάδα το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Δηλαδή το spyware με το οποίο παρακολουθήθηκαν τα κινητά των Θανάση Κουκάκη και Χρήστου Σπίρτζη και μέσω του οποίου έγινε απόπειρα επιμόλυνσης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ ο κ. Μπίτζιος “ξεφορτώθηκε” τις μετοχές του την επίμαχη περίοδο που έγιναν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Ο δε δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” μίλησε για μία τριγωνική σχέση ανάμεσα στον κ. Μπίτζιο της Intellexa, τον κ. Λαβράνο της εταιρείας Krikel που έχει συνάψει απόρρητες συμβάσεις με το δημόσιο και τον κ. Δημητριάδη που ήταν μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας στον πρωθυπουργό και παραιτήθηκε  ως γνωστόν λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχώρησε από τη χθεσινή διαδικασία στην Εξεταστική Επιτροπή καθώς σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο “η κυβερνητική πλειοψηφία διοργάνωσε μία προσχηματική, στην πραγματικότητα συζήτηση επί της κλήσης νέων μαρτύρων”. Κι αυτό διότι “είχε προαποφασίσει ότι θα κλήσει τις εργασίες της εξεταστικής άρον -άρον με σκοπό να συνεχιστεί η επιχείρηση συγκάλυψης των βαρύτατων πολιτικών ευθυνών του κ. Μητσοτάκη”.

Όπως ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να προσέρχεται στην Εξεταστική, δίνοντας τον αγώνα για να λάμψει η αλήθεια κόντρα στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη που θέλει να βυθίσει όχι μόνο το κοινοβούλιο αλλά ολόκληρη τη χώρα στο σκοτάδι. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Εξεταστικής γνωστοποιεί ότι πέραν των μαρτύρων που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προφορικώς να κληθούν ως μάρτυρες, επιθυμεί και την εξέταση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑπαρακολουθήσειςαξιωματική αντιπολίτευσηΘανάσης Κουκάκης