Πολιτική|01.10.2022 15:54

Νέο «χτύπημα» Ερντογάν: «Η Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή»

Newsroom

Σε νέα εμπρηστική δήλωση προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, Σάββατο. Ο Τούρκος πρόεδρος καλεί την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα οδηγήσουν την ίδια και τον λαό της στην καταστροφή.

Μάλιστα, ο Ερντογάν τόνισε και πως «η ενθάρρυνση που δείχνουν προς την Ελλάδα, η οποία εξοπλίζει το Αγαίο με μη στρατιωτικό καθεστώς, έρχεται σε αντίθεση με κάθε λογική και είναι αντίθετη και με την ιδέα της συμμαχίας (σ.σ. του ΝΑΤΟ)», σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος εναντιώθηκε -ξανά- και στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η χώρα του δεν αποδέχεται την απόφαση να άρουν το εμπάργκο αγοράς όπλων για την Κύπρο.

«Δεν θα επικυρώσουμε το αίτημα Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Σε άλλο σημείο, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία δεν θα επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ «εφόσον δεν τηρούνται οι υποσχέσεις».

«Εφόσον οι υποσχέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας δεν τηρούνται, θα διατηρήσουμε τη θέση αρχής μας», δήλωσε απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο ο Ερντογάν, ο οποίος απειλεί από τον Μάιο να μπλοκάρει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαελληνοτουρκικάελληνοτουρκικές σχέσειςειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν