Πολιτική|04.10.2022 09:22

Υποκλοπές: Κόντρα Παπαδημούλη – Προέδρου PEGA με φόντο το πρόγραμμα της επίσκεψης της κλιμακίου της Ευρωβουλής στην Αθήνα

Newsroom

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής PEGA και του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη προκάλεσε ένα Tweet του δεύτερου αναφορικά με την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής στη χώρα μας, με φόντο τις αποκαλύψεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σφοδρή αντιπαράθεση

Συγκεκριμένα, κ. Παπαδημούλης, στη δική του ανάρτηση, ανέφερε πως η Επιτροπή PEGA θα ερχόταν στην Ελλάδα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζητώντας να δει μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα πρόσωπα.

Ο Jeroen Lenaers που ανήκει στην Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, επέκρινε τον κ. Παπαδημούλη γιατί όπως ισχυρίζεται παρουσίασε ένα «προσχέδιο προγράμματος της επίσκεψης της επιτροπής» το οποίο κατά τον ίδιο «είναι ένα πολύ πρώιμο σχέδιο ατζέντας για εσωτερική χρήση, το οποίο δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες ή άλλους συνομιλητές».

Στο ίδιο μήκος κύματος, εξαπολύει πυρά κατά του κ. Παπαδημούλη σημειώνοντας πως «είναι ντροπή που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς. Δεν έχουμε καν προσεγγίσει πιθανούς εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για να μας συναντήσουν κατά τη διάρκεια της αποστολής μας και τώρα που αυτό έχει διαρρεύσει, θα επανεκτιμήσουμε πώς θα προχωρήσουμε στην αποστολή αυτή».

Αντεπίθεση Παπαδημούλη

Απαντώντας, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως «ντροπή είναι τα είναι τα ψέμματα κ η συγκάλυψη. Όχι η αλήθεια! Το πρόγραμμα της επίσκεψης της PEGA στην Αθήνα για τις υποκλοπες το ετοιμάσατε εσείς με τους συντονιστές της PEGA! Εσείς το στείλατε στο Προεδρείο του ΕΚ για έγκριση της αποστολής. Όλα στο φως!»

Ο πρόεδρος της PEGA απάντησε εκ νέου στον αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής, αναφέροντας: «Εμπρός, κ. Παπαδημούλη. Ελέγξτε με το συντονιστή της πολιτικής σας ομάδας εάν ποτέ το πρόγραμμα αυτό προετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της PEGA. Εάν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και το φως, δεν έχω αμφιβολία πως θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση».

Ανταπαντώντας, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: «Τα ψέματα και οι χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, έχουν κοντά ποδάρια! Η ίδια η Εξεταστική Επιτροπή PEGA του ΕΚ ανακοίνωσε στις 22/9 την επίσκεψη στην Ελλάδα για τις υποκλοπές. Ο δε Πρόεδρος της, έστειλε στις 14/9 την επιστολή με συνημμένο το πρόγραμμα! Η συγκάλυψη δεν θα περάσει!».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΕυρωβουλήπαρακολουθήσειςυποκλοπέςΔημήτρης Παπαδημούλης