Πολιτική|05.10.2022 13:13

ΝΔ για τη δήλωση Βαρουφάκη ότι «η χώρα θα ήταν πολύ καλύτερα εκτός ευρώ» - «Αυτή είναι η προοδευτική διακυβέρνηση που ονειρεύεται ο Τσίπρας»

Newsroom

Στις χθεσινές δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στο Κέντρο» αναφέρεται σε ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι αποτελούν τη συμβολή του γενικού γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 στο πρόγραμμα της «προοδευτικής διακυβέρνησης που ονειρεύεται ο κ.Τσίπρας».

«Ο κ.Βαρουφάκης, πρώην asset του κ.Τσίπρα επιμένει ότι η χώρα σήμερα θα ήταν “σαφώς καλύτερα”,αν βρισκόταν εκτός ευρώ» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

«Προφανώς η τοποθέτηση αποτελεί συμβολή στο πρόγραμμα της “προοδευτικής διακυβέρνησης” που ονειρεύεται ο κ.Τσίπρας, ώστε να ξαναζήσουμε τις εφιαλτικές στιγμές του 2015» προσθέτει.

Τι είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης 

Στη συνέντευξη του σ ο Γιάνης ΒακούφAκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα τρία λάθη που έκανε όσο ήταν υπουργός Οικονομικών.

«Έχω κάνει τρία βασικά λάθη. Το πρώτο ήταν ότι υπέγραψα τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Το έκανα καλή τη πίστει, ότι μας δίνει τέσσερις μήνες. Να διαπραγματευτούμε με κάποια ηρεμία. Τελικά αυτή η περίοδος δε χρησιμοποιήθηκε για να διαπραγματευτούμε. Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση. Χρησιμοποιήθηκε για να δρομολογηθεί το 3ο μνημόνιο που είναι καταστροφή. Για μένα ήταν μια τρίτη πιστωτική κάρτα που την πήραμε για να αποπληρώσουμε τη δεύτερη και τώρα συνεχίζουμε να παίρνουμε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και να φορτώνουμε το χρέος. Ένα άλλο μεγάλο λάθος που έκανα είναι ότι δεν ήμουν πιο ανοικτός απέναντι στον ελληνικό λαό, για το τι σημαίνει ρήξη, ότι μπορεί και να σήμαινε έξοδο από το ευρώ, έπρεπε να είμαι πιο ξεκάθαρος σε αυτό. Το τρίτο λάθος μου είναι ότι δεν έβγαλα τα πρώτα μαγνητοφωνημένη ηχητικά μαγνητοφωνημένη του Eurogroup την ίδια μέρα» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΜΕΡΑ 25.

Για το τι θα σήμαινε για τη χώρα η έξοδος από το ευρώ σχολίασε «Δεν ήθελα να βγούμε από το ευρώ. Αν είχαμε βγει από το ευρώ σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξης ΤσίπραςΓιάνης ΒαρουφάκηςΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίαευρώ