Πολιτική|05.10.2022 15:39

Άρσεις ασυλίας: «Ναι» λέει η Δεοντολογίας για Παππά, «όχι» η Ολομέλεια για Κυρανάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Ναι» στην άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά είπε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με την υπόθεση να οδεύει πλέον προς την Ολομέλεια, η οποία θα πάρει και την τελική απόφαση.

Τι αποφάσισε η Βουλή για Παππά και Κυρανάκη

Ειδικότερα, η άρση ασυλίας ζητείται μετά από αίτημα της εισαγγελίας, η οποία καλείται να ερευνήσει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεση κατ’ εξακολούθηση, μετά το υλικό που είχε αποστείλει η προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και τα υπομνήματα του επιχειρηματία Σαμπί Μιωνή. Κατά πληροφορίες, εκτός από τη ΝΔ υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση ενώ μειοψήφησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Νωρίτερα η Ολομέλεια είπε «όχι» στην άρση ασυλίας του Κ. Κυρανάκη αλλά και του Γιάννη Λοβέρδου. Η υπόθεση του κ. Κυρανάκη αφορούσε τη  δημοσιοποίησης, από τον βουλευτή, στοιχείων πολίτη με αναφορά στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί ομόφωνα την άρση της ασυλίας του, η πλειοψηφία άλλαξε στάση καθώς με 149 ψήφους υπέρ και 101 κατά, ο κ. Κυρανάκης δεν θα βρεθεί ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης. 

Τέλος, κατά της άρσης ασυλίας αποφάσισε ομοφώνως η Ολομέλεια για τον βουλευτή Γιάννη Λοβέρδο, σε σχέση με τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή, για εξύβριση τελεσθείσα μέσω διαδικτύου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΝίκος Παππάςάρση ασυλίαςΒουλή