Πολιτική|17.10.2022 15:43

Live streaming η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης του Ελληνικού

Newsroom

Στα εγκαίνια των εργασιών του Ελληνικού βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από όπου και σημείωσε ότι «Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου, καθώς ξεκινά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού. Είναι μια από τις μεγαλύτερες πολεοδομικές παρεμβάσεις στην Ευρώπη, έργο χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα».

«Τα λόγια έγιναν πράξη»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το χρονοδιάγραμμα τηρείται και οι αλλαγές είναι εμφανείς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι «Το περίφημο σύνθημα για τις “μπουλντόζες του Ελληνικού” έχει ακουστεί πολλές φόρες έως τώρα». «Σήμερα δε θα το επαναλάβω: τα λόγια έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάναμε», σημείωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, τα οποία χαρακτήρισε «τεράστια», ενώ υπογράμμισε ότι κατάφερε να τα «υπερβεί». Όπως είπε, πρόκειται για «ένα κουβάρι που πέτυχαν να ξετυλίξουν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Πολιτισμού καθώς και η διοίκηση και τα στελέχη της Lamda Development ΛΑΜΔΑ +0,43%».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι, με την κυβέρνησή του, «το νερό μπήκε στο αυλάκι και κυλά ερμητικά». Όπως είπε, «θα συνεχίσει, μέχρι να μετατραπεί ο χώρος σε ένα μοναδικό οικοσύστημα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι, το Ελληνικό, είναι ένας χώρος «που είχε αφεθεί στην τύχη του για 20 χρόνια» και υποσχέθηκε ότι «θα μεταμορφωθεί». Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνησή του, πίστεψε και προώθησε «από την πρώτη μέρα το εμβληματικό έργο». Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στον Αντώνη Σαμαρά, υπό την κυβέρνηση του οποίο υπογράφηκε η σύμβαση, η οποία, όπως ανέφερε, «πέρασε από σαράντα κύματα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι, το έργο του Ελληνικού από μόνο του, «μπορεί να προσθέσει ένα εκατομμύριο τουρίστες». Όπως είπε, «το Ελληνικό, που γίνεται με ιδιωτικά κεφάλαια, υπολογίζεται ότι θα εισφέρει πάνω από 14 δισ. στα δημόσια ταμεία, θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας - μιλάμε για ένα τεράστιο έργο».

Δείτε σε live streaming:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕλληνικό