Πολιτική|19.10.2022 13:43

Σειρήνες ηχούν στο Κίεβο: Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας με τον Ντμίτρο Κουλέμπα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
twitter / Υπουργείο Εξωτερικών
twitter / Υπουργείο Εξωτερικών
twitter / Υπουργείο Εξωτερικών
twitter / Υπουργείο Εξωτερικών
twitter / Υπουργείο Εξωτερικών
twitter / Υπουργείο Εξωτερικών
twitter / Υπουργείο Εξωτερικών

Ηχούν ξανά οι σειρήνες του πολέμου στο Κίεβο, όπου βρίσκεται από το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN Αδαμαντία Λιόλιου μέσα από το καταφύγιο του υπουργείου  Εξωτερικών, η συνέντευξη Τύπου του Έλληνα ΥΠΕΞ και του Ουκρανού ομολόγου του Ντμίτρο Κουλέμπα θα γίνουν μέσα από αυτό το καταφύγιο.

Ήδη ο Νίκος Δένδιας που έχει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον κ. Κουλέμπα του ξεκαθάρισε τη θέση της Ελλάδας υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και την καταδίκη της Αθήνας για τον αναθεωρητισμό από όπου και αν αυτός προέρχεται.

Ο Νίκος Δένδιας που έφτασε στην Ουκρανία το πρωί της Τετάρτης  λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ που καλεί τους Έλληνες που ζουν στην ουκρανική πρωτεύουσα να την εγκαταλείψουν, αναμένεται να έχει συνάντηση και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ νωρίτερα σήμερα επισκέφτηκε την ελληνική πρεσβεία και συζήτησε με τον Έλληνα πρέσβη Μανώλη Ανδρουλάκη αλλά και με τον πρύτανη του πανεπιστημίου της Μαριούπολης.

Συνάντηση είχε και με Ουκρανίδα βουλευτή αλλά και με την επιτεταμένη της Κύπρου στην χώρα τους οποίους ευχαρίστησε για την βοήθεια που έδωσαν σε Έλληνες που είχαν ανάγκη. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε η Αδαμαντία Λιόλιου, λόγω των σειρήνων πολέμου που ήχησαν ξανά στην ουκρανική πρωτεύουσα, το πρόγραμμα του Έλληνα ΥΠΕΞ έχει αλλάξει και όλοι έχουν μεταφερθεί μέσα στο καταφύγιο του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας συνοδευόμενος από τον Ουκρανό ομόλογό του, κατέθεσε ανθοδέσμη στο Μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας ως φόρο τιμής σε όσους έπεσαν αγωνιζόμενοι για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΝίκος ΔένδιαςΟυκρανίαΚίεβο