Πολιτική|20.10.2022 17:42

Σταϊκούρας: Δε θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Όχι στην ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό» λέει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Μιλώντας στη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε: «Πράγματι προτάθηκε προς το Υπουργείο Οικονομικών, από εκπροσώπους χρηματοδοτικών φορέων, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας. Η οδός αυτή δεν γίνεται αποδεκτή από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι δεν έχει κατατεθεί καμία τροπολογία στη Βουλή και ούτε πρόκειται. «Σε κάθε περίπτωση όμως, δεδομένων και των νέων προκλήσεων που αναδύονται για όλους μας, όλοι οι χρηματοδοτικοί φορείς οφείλουν να ευθυγραμμιστούν με την πολιτεία, για την αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους.

Μέχρι σήμερα, παρά την πρόοδο, οι χρηματοδοτικοί φορείς υστερούν, σημαντικά.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα, του εξωδικαστικού μηχανισμού, δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ούτε οι τράπεζες ούτε οι διαχειριστές απαιτήσεων, με ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις.

Προσδοκούμε και πιέζουμε, τράπεζες και εταιρίες διαχείρισης, να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την ταχεία υλοποίηση ρυθμίσεων.

Και έχουν ευθύνη γι’ αυτό, πρωτίστως απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Γιατί η επιτυχία υλοποίησης του νέου νόμου θα λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας και της οικονομίας», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΒουλήΧρήστος Σταϊκούραςεξωδικαστικός συμβιβασμόςειδήσεις τώρα