Πολιτική|21.10.2022 13:52

Τσίπρας: Η υπόθεση των υποκλοπών δεν κλείνει με την «εξεταστική παρωδία» - «Στρουθοκάμηλος ο Μητσοτάκης»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βούλης. Συγκεκριμένα, μίλησε για παράνομη, παρακρατική, μαφιόζικη λειτουργία της ΕΥΠ εν γνώσει Μητσοτάκη ενώ έκανε λόγο για δίδυμο σκάνδαλο Μητσοτάκη, σκάνδαλο και παρακολουθήσεων και συγκάλυψης. «Το τέρας με τα δύο κεφάλια, το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Ας δούμε όμως τι αποκάλυψε αυτή η έστω και κολοβή με ευθύνη της πλειοψηφίας εξεταστική: Πρώτον, ότι Predator ίσον ΕΥΠ και ΕΥΠ ίσον Predator. Τελεία παράγραφος».

«Το ίδιο επιτελικό κέντρο αποφάσιζε ποιος είναι ο στόχος και είχε δύο βασικά εργαλεία. Την επίσημη επισύνδεση με εντολή της κατά τη κρίση της ανέλεγκτης εισαγγελέως κ. Βλάχου και το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, όταν δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ένα μέσο παρακολούθησης επιλέγονταν το άλλο. Μάλιστα για κακή τους τύχη οι δύο περιπτώσεις πολιτικών που είναι η κορυφή βέβαια του παγόβουνου, ο κος Ανδρουλάκης και ο κος Σπίρτζης, δέχτηκαν το κακόβουλο λογισμικό με το ίδιο link. Γίνονταν φαίνεται και... οικονομίες κλίμακας», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, αναρωτήθηκε «μήπως φοβάται ο Μητσοτάκης ότι Λαβράνος και Μπίτζιος δεν θα επικαλεστούν το απόρρητο και θα μιλήσουν;», αναρωτήθηκε σχετικά και μάλιστα ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση των υποκλοπών δεν θα κλείσει με το τέλος της «εξεταστικής παρωδίας».

«Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Δεν κλείνει η υπόθεση με τη μεθόδευση μιας εξεταστικής – παρωδίας με απόλυτη ευθύνη της πλειοψηφίας. Η συνέχεια θα δοθεί στην Επιτροπή Θεσμών, όποτε και αν αποφασίσετε να συνεδριάσει. Η συνέχεια στην Επιτροπή PEGA του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που θα έρθει στην Αθήνα», επισήμανε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κυβερνήτη των κοριών» για το σκάνδαλο των υποκλοπών ενώ νωρίτερα τον παρομοίασε με «στρουθοκάμηλο, που όταν αισθάνεται ότι κινδυνεύει, βάζει το κεφάλι στην άμμο και νομίζει ότι έτσι δεν το βλέπουν οι υπόλοιποι, επειδή δεν τους βλέπει αυτό».

«Νομίζει ότι έτσι θα γλιτώσει» είπε και προσέθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι μια πολιτική στρουθοκάμηλος. Υποθέτει ότι τα πράγματα τον ευνοούν οργανώνει φιέστες στις οποίες πρωταγωνιστεί και όταν τα πράγματα είναι σκούρα, κρύβεται πίσω από τις διεθνείς εξελίξεις, τα φυσικά φαινόμενα, τους συνεργάτες του».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήΑλέξης Τσίπραςπαρακολουθήσειςυποκλοπέςειδήσεις τώρα