Πολιτική|24.10.2022 11:26

Φωτεινή Μπακαδήμα: Ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από το ΜέΡΑ25

Newsroom

Η Φωτεινή Μπακαδήμα ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από το ΜέΡΑ25. Υπήρξε στενή συνεργάτιδα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Φωτεινή Μπακαδήμα ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης του ΜέΡΑ25. Ήταν, επίσης, υποψήφια ευρωβουλεύτρια στις ευρωεκλογές του 2019 και στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλεύτρια Β' Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Μαρτίου 2022 την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση της είχε κάνει γνωστή και η βουλεύτρια της Α' Αθηνών, Αγγελική Αδαμοπούλου. Λίγο πριν, τον Ιούλιο του 2021, είχε παραιτηθεί η βουλεύτρια Β' Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου.

«Σκληρή» απάντηση από το ΜέΡΑ25

Το κόμμα, από πλευράς του, απάντησε με μία αιχμηρή ανακοίνωση στην απόφαση της κα Μπακαδήμα:

«Δεν θα κάνουμε πίσω: Την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες», αναφέρει αρχικά. Τέλος, τονίζει πως «Όλες και όλοι κρίνονται».

Απάντηση Βαρουφάκη σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την περιοδεία του στην Αργολίδα για την Φωτεινή Μπακαδήμα

«Κατανοώ ότι, τώρα που οι Έλληνες ολιγάρχες εξαπολύουν επιθέσεις, μηνύσεις και προσωπικές απειλές απέναντι στους βουλευτές και τις βουλεύτριες του μοναδικού κόμματος το οποίο τους κατονομάζει και για αυτό τους πειράζει τόσο πολύ, κάποιες-κάποιοι από εμάς, από την κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να μην άντεξαν, να μην αντέξουν. Εμείς συνεχίζουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και μας ενισχύει ιδιαίτερα ότι έχουμε νέο κόσμο που εισέρχεται έτοιμος για αυτόν τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιάνης ΒαρουφάκηςΜέΡΑ25ειδήσεις τώρα