Πολιτική|24.10.2022 21:41

Αποκλειστικά στο OPEN ο πρώην ΥΠΕΞ της Βρετανίας: Να μοιραστούν βάσει διεθνούς δικαίου οι ενεργειακοί πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο – Παίζει παιχνίδια ο Ερντογάν

Newsroom

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Ντέιβιντ Όουεν, μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ και την Αλεξία Τασούλη για τις τουρκικές προκλήσεις και την εφαρμογή του δικαίου της Θάλασσας στην εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων.

«Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει φυσικό αέριο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως και στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, της Συρίας, του Λίβανου, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Αιγύπτου» είπε πρώην ο υπουργός Εξωτερικών.

«Ο Ερντογάν παίζει παιχνίδια»

«Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι αυτά τα σημαντικά ενεργειακά αποθέματα θα πρέπει να μοιραστούν με βάση το διεθνές δίκαιο της θάλασσας» πρόσθεσε.

«Ο Ερντογάν δεν είναι ηλίθιος, το ξέρει αυτό, αλλά παίζει διάφορα παιχνίδια, με κάποια επιτυχία. Όμως είναι η ώρα να δείξει την αφοσίωση του  και να εκφράσει την πίστη του στο ΝΑΤΟ. Το να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι δικαίωμα, υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις» τόνισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίαενέργειαφυσικό αέριοειδήσεις τώραΑνατολική Μεσόγειος