Πολιτική|04.11.2022 07:41

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά σειρά ημερίδων στην περιφέρεια - Στόχος η επικοινωνία του κυβερνητικού προγράμματος

Βούλα Κεχαγιά

Την ενίσχυση της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις τοπικές κοινωνίες επιδιώκει η Κουμουνδούρου που ξεκινά από σήμερα σειρά ημερίδων σε πόλεις της περιφέρειας με στόχο να επικοινωνηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Οι δράσεις αυτές δεν είναι βεβαίως άσχετες με το γεγονός πως μετρά πλέον αντίστροφα ο χρόνος για την εθνική αναμέτρηση και με την επιθυμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανασυνδεθεί ή να ισχυροποιήσει τις σχέσεις της με πλατιά λαϊκά στρώματα.

Στις ημερίδες αυτές που αποσκοπούν στην επίτευξη μιας αδιαμεσολάβητης επαφής με τους πολίτες θα γίνεται διαβούλευση με στόχο την αντιμετώπιση των διογκούμενων προβλημάτων που δημιουργούν η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση, η μείωση των εισοδημάτων αλλά και την ανάδειξη της αναπτυξιακής προοπτικής κάθε περιοχής.

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διευκρινίζουν σε πολλές από τις ημερίδες θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ κεντρικός ρόλος θα δοθεί και στα στελέχη του κόμματος που θα συνομιλούν με εκπροσώπους των φορέων της οικονομικής, συνδικαλιστικής και κινηματικής ζωής κάθε περιοχής.

Η «πρεμιέρα» θα γίνει σήμερα από το Ρέθυμνο όπου θα παρουσιαστούν οι έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπως παρουσιάστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ομιλητές θα είναι οι τομεάρχες Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, Υγείας Ανδρέας Ξανθός και κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου με καλεσμένους τους τοπικούς φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις του Νομού. Στελέχη της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως στόχος των ημερίδων αυτών είναι να αναλύονται οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος και να ξεκινά η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες ώστε να εμπεδωθεί η διασύνδεση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε νομαρχιακή ενότητα.

Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις εξορμήσεις του σε περιοχές της Αττικής και μάλιστα χθες επισκέφθηκε το Χαλάνδρι όπου και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες. Η αίσθηση που αποκόμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αν κρίνει κανείς από τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά είναι ότι ακόμη και περιοχές όπως το Χαλάνδρι που παραδοσιακά έχουν μεσοστρώματα υφίστανται σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας σε σημείο που αυτήν την στιγμή έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο 600 οικογένειες ενώ εκατοντάδες άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά συσσίτιο από τις υπηρεσίες του δήμου. «Η χώρα δυστυχώς περνάει μία οδυνηρή κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότερο. Οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένη» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και για τον εμπορικό κόσμο, για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που με πολύ μεγάλη δυσκολία μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη λαίλαπα «των γαλάζιων ακρίδων που εφορμά στο δημόσιο πλούτο» η λύση σ’ αυτά τα τεράστια προβλήματα βρίσκεται στην πολιτική αλλαγή . «Όσο γρηγορότερα έρθει μία προοδευτική κυβέρνηση για να στηρίξει με ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των αδύναμων και της μεσαίας τάξης, ένα πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης στους ανθρώπους που έχουν την πραγματική ανάγκη τόσο το καλύτερο για όλους» σημείωσε.

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα