Πολιτική|05.11.2022 16:56

Νέα πρόκληση: Δεν αφήνουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα να μπει στην Τουρκία

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Οι τουρκικές αρχές δεν άφησαν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να μπει στην Τουρκία χωρίς να του έχουν αναφέρει κάποιον λόγο γι’ αυτό. 

Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας έφτασε στη Σμύρνη με πλοίο της γραμμής από τη Θεσσαλονίκη, στις 11:30 το πρωί του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει ως προεδρεύων στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του περιφερειάρχη, στο ethnos.gr, χωρίς να του παρουσιάσουν οι Τούρκοι κάποιο συγκεκριμένο λόγο, από τότε του αρνούνται την είσοδο στη χώρα και τον έχουν οδηγήσει σε ένα γραφείο.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα, το μείζον θέμα έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι συμμετέχοντες της Ευρωμεσογειακής Συνόδου των Περιφερειαρχών, αφού δεν μπορεί να γίνει η σύνοδος, μια και ο κ. Τζιτζικώστας είναι προεδεύων.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίαςτονίζει, όπως αναφέρουν οι κύκλοι του, δε θα μπει στην Τουρκία, ακόμα και να του επιτραπεί τελικά η είσοδος από τις τουρκικές Αρχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο κ. Τζιτζικώστας αποχώρησε από τη Σμύρνη με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣμύρνηΑπόστολος Τζιτζικώσταςειδήσεις τώρατουρκική προκλητικότηταΤουρκία