Πολιτική|12.11.2022 06:14

«Όποιος είναι αθώος δεν κρύβεται» - Συνεχίζει τις πιέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Βούλα Κεχαγιά

«Όποιος είναι αθώος δεν κρύβεται». Αυτό είναι το μότο που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με σαφή ασφαλώς αναφορά στον πρωθυπουργό και στην τακτική του, να αποφεύγει οποιαδήποτε διαδικασία σχετική με εξηγήσεις και απαντήσεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η Κουμουνδούρου παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και πιέζει το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει διευκρινίσεις για τις τηλεφωνικές υποκλοπές επικεντρώνοντας όπως φαίνεται τα τελευταία 24ωρα σε ενδεχόμενες παρακολουθήσεις που γίνονταν ή γίνονται ακόμη και τώρα με την μέθοδο των «νόμιμων επισυνδέσεων» της ΕΥΠ.

Διόλου τυχαία όπως εκτιμάται ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη επέμεινε στο ερώτημα του, εάν υπάρχει πολιτικό πρόσωπο από την λίστα των “33” του Predator και για την ακρίβεια εάν υπάρχει υπουργός που είναι «επισυνδεδεμένος» από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Επίσης, έθεσε το ερώτημα εάν αρμόδια εισαγγελέας της ΕΥΠ κυρία Βασιλική Βλάχου έβαλε υπογραφή για παρακολούθηση υπουργού της κυβέρνησης, μαζί το ερώτημα εάν οι υπηρεσίες παρακολουθούσαν και δημοσιογράφο, το όνομα του οποίου υπάρχει στην λίστα των προσώπων που παρακολουθούνται μέσω της ενεργοποίησης του κακόβουλου λογισμικού.

Να σημειωθεί ότι τα ερωτήματα που έθεσε δημοσίως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέονται άμεσα με τον πυρήνα του κεντρικού ερωτήματος της επίκαιρης ερώτησής του προς τον πρωθυπουργό και η οποία δεν απαντήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη. Δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας ρωτούσε ευθέως τον πρωθυπουργό εάν κάποια από τα πρόσωπα της «λίστας Predator» παρακολουθούνταν μέσω «νόμιμης επισύνδεσης» και από την ΕΥΠ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα που δείχνουν ότι ενδεχομένως να υπάρχουν υπόνοιες για ταυτόχρονες ή και διαδοχικές παρακολουθήσεις των ίδιων προσώπων και από την ΕΥΠ και από το Predator o Αλέξης Τσίπρας μίλησε για πράγματα που δεν συμβαίνουν ούτε στη Σικελία της Μαφίας.

Την ίδια επιμονή σε συγκεκριμένα ερωτήματα έδειξε χθες και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης «αρνείται να έρθει στη Βουλη και να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, αν έστω ένα πολιτικό πρόσωπο από αυτά που περιλαμβάνει η λίστα του Documento έχει τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ». Το Σαββατοκύριακο αναμένεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πυκνό σε εξελίξεις οι οποίες ενδέχεται και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ήδη διαμηνύει ότι η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές εάν δεν έχει ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

ειδήσεις τώραPredatorπαρακολουθήσειςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας