Πολιτική|16.11.2022 18:09

«Σφαγή» στη Βουλή Γεωργιάδη - Τσακαλώτου για τις παρακολουθήσεις: «Κρίση στη δημοκρατία, όταν παρακολουθούνται υπουργοί»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όταν ο Υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών. «Γιατί δεν είναι εδώ η κυρία Φωτίου σήμερα; Εσείς είστε επικεφαλής των 53 και η κυρία Φωτίου είπε ενώπιον του λαού στην Βουλή, ότι οι ολιγάρχες χτυπούν την κυβέρνηση γιατί δεν είναι ευχαριστημένοι με την μοιρασιά από το ΕΣΠΑ. Γιατί την κρύψατε σήμερα; Σε νομοσχέδιο που είναι αρμόδια; Είναι άνωθεν εντολή. Και σεις περίπου το ίδιο είπατε. Ότι η μοιρασιά δεν έγινε σωστά», είπε ο Υπουργός, με τον πρώην ΥΠΟΙΚ να απαντά σε υψηλούς τόνους για το θέμα των υποκλοπών.

«Όταν το δικαστικό σώμα κυνηγά μαρτυριάρηδες και όχι τους κατεργάρηδες υπάρχει μια κρίση. Όταν ο πρωθυπουργός λέει θα ρίξω άπλετο φως και δεν λέει τίποτα και στήνετε επιτροπές για να μην μάθει ο λαός τίποτα και η Ευρώπη λέει δεν υπάρχει ουσιαστική έρευνα, τότε υπάρχει κρίση δημοκρατίας. Οταν παρακολουθούνται υπουργοί και αρχηγοί τότε υπάρχει κρίση στην δημοκρατία», υπογράμμισε με νόημα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καλώντας τον Υπουργό να προσέξει γιατί η κριση της δημοκρατίας χτυπά αυτούς που δεν είχαν τα μάτια τους τους ανοιχτά!

Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κρίση στη ελληνική Δημοκρατία. «Το αν το κάνουμε σωστά ή λάθος το αποφασίζει ο ελληνικός λαός στις εκλογές. Και επειδή μου λέτε να πάμε οι δυο μας σε μια λαϊκή, πάμε αύριο μεθαύριο. Εγώ γυρνάω στις λαϊκές και έχω δουλέψει, εσείς ευτυχώς δεν χρειάστηκε, ήσασταν τυχερός».

Ο κ. Τσακαλώτος είπε παράλληλα πως το θέμα των υποκλοπών είναι και ζήτημα όχι μόνο Δημοκρατίας αλλά και οικονομικής διακυβέρνησης, για τον τρόπο που πρέπει να ξοδευτεί το δημόσιο χρήμα. «Όταν δεν μπορείτε να τους υποστηρίξετε όλους, δημιουργούνται μικροπροβληματάκια, αλλά κάνετε ό,τι μπορείτε», σημείωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραPredatorΆδωνις ΓεωργιάδηςΕυκλείδης ΤσακαλώτοςπαρακολουθήσειςΒουλή